Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
De leiderschapsnovelle nieuws
17 mei 2021 | Bertrand Weegenaar

Binnen de managementliteratuur is een kleine maar waardevolle sub-stroming: de managementnovelle. Vaak in de vorm van een parabel. De parabel is een stijlmiddel om het (management) probleem vanuit een praktijksituatie uit te leggen. Een kenmerk van deze schrijfvorm is dat de hoofdpersoon worstelt met een probleem of vraagstuk en hulp en/of advies krijgt. Meestal uit een onverwachte hoek. Hoofdpersoon wordt gespiegeld, aanvaard hulp en de wereld, het bedrijf en de hoofdpersoon zijn dankbaar. Klassieke voorbeelden zijn Het doel van Eliyahu Goldratt en De 5 frustraties van teamwork van Patrick Lencioni.

 

Beide auteurs zijn in staat om abstracte theorie in een vorm te gieten van een herkenbaar en vaak spannend verhaal met sterke dialogen. Voor de liefhebbers van een nog meer excentrieke versie van het managementboek: van Goldratt’s boek is een graphic novel beschikbaar. En Lencioni’s bekendste is omgewerkt naar een manga (Japanse stripvorm).

Over leiderschap zijn recent twee novelles verschenen. Lencioni’s meest recente, Het motief, is een kort verhaal dat de belangrijkste vraag aan een leider stelt: waarom wil je de baas zijn? Wat is je motief? Hoofdpersoon Shay ziet mogelijkheden om zijn beveiligingsbedrijf samen te voegen met het kleinere, maar winstgevender en succesvollere bedrijf van Liam. Shay’s agenda is én meer weten van Liam over de rol van CEO én om beide bedrijven samen te voegen. Liam confronteert Shay met de vraag waarom hij leider is. Lencioni ziet slechts twee belangrijke motieven: dien jezelf of dien de ander. Jezelf dienen komt tot uiting in hoge beloning, macht, aanzien, of aandacht vragen. Dien je de ander, dan doe je wat goed is voor de mensen die je leiding geeft. Lencioni ziet persoonlijk niets in de term dienend leiderschap, want leiderschap moet per definitie dienend zijn. In vergelijking met de eerdere werken van Lencioni valt het boekje wat tegen. Niet dat de vraag voor een leider niet relevant is, maar het belang van de vraag had meer body verdient.

De Bijenherder van Rini van Solingen is een bewerkte herdruk van een boek dat oorspronkelijk in 2016 verscheen. Onderwerp van dit werk is het vraagstuk van leiderschap aan ‘zelfmanagemende’ teams. Mark keert na jaren van afwezigheid terug naar het eiland van zijn opa. Een paar dagen rust en ontspanning. Afstand nemen van de hectiek van de veranderingen als gevolg van manager naar teamleider. En van de ruzies thuis om een puberende dochter die haar eigen koers wil varen. Mark vindt voor de problemen een gewillig oor bij zijn opa. Die zelf in het verleden de overgang van schaapsherder naar imker heeft meegemaakt. Schapen aansturen is managen, bijen houden is leiding geven. Mark luistert, maakt aantekeningen en leert zes lessen:

1.      Oogst regelmatig resultaat.
2.      Stop met operationele sturing.
3.      Bepaal en bewaak de kaders.
4.      Waardeer de schijnbare chaos.
5.      Verwijder blokkades.
6.      Laat je ego los.

Een prettig leesbaar verhaal met verschillende lagen. Een leuke techniek om dialogen samen te vatten en om te zetten in waardevolle lessen. Aangevuld met een theoretisch kader om na dit werk mee aan de gang te gaan.


Geboekstaafd - De top 3 van Madeleine Boerma geboekstaafd
29 februari 2016 | Nienke van Oeveren

Drs. Madeleine Boerma is 15 jaar zelfstandig ondernemer. Ze combineert persoonlijk en professioneel met zakelijk en zingeving en kent het spanningsveld van een droom willen realiseren en een inkomen moeten genereren. Ze heeft jarenlange ervaring met persoonlijke ontwikkeling en is internationaal ICT-projectmanager, businesscoach en spreker. Ze vertelt over haar favoriete boeken.

1 Kruistocht in spijkerbroek

Thea Beckman

‘Een verpletterende indruk heeft dit boek op me gemaakt. In mijn middelbare schooltijd heb ik het wel vijftien keer gelezen. Dolf doet mee aan een tijdreisexperiment en belandt in een kinderkruistocht. Het bijzondere is dat hij zich staande houdt door trouw te zijn aan zichzelf; hij volgt zijn gevoel, gaat relaties aan en is trouw aan die relaties. Ik heb veel gereisd, internationaal gewerkt en ben betrokken bij veel netwerken. Je hebt altijd met verschillende agenda’s te maken. Met de principes van bijvoorbeeld deep democracy probeer ik alle waarden en invalshoeken mee te nemen zodat er openheid is en we er samen uitkomen.’

2 Het doel

Eliyahu Goldrath

‘Een senior manager gaf me Het doel toen ik internationaal procesmanager was. Deze roman over de zakenwereld beschrijft de menselijkheid van de hoofdpersoon; Alex wordt boos, staat onder druk, stelt vragen en treedt buiten de regels. Hij blijft trouw aan zijn intuïtie, analyseert en werkt samen met anderen. Dit is het eerste managementboek dat echt indruk maakte. Het past goed bij de rode draad in mijn leven: volg je hart, durf het avontuur aan te gaan, zoek de weak spots en fiks die!’

 

3 The Crash Course

Chris Martenson

‘In The Crash Course voert Chris Martenson een kraakhelder betoog dat we duurzamer moeten leven en ondernemen. We hebben geen keus. Als we niets doen, crashen we ergens. Martenson combineert wetenschap met ondernemerschap en komt gelukkig ook met oplossingen. Bedrijven moeten veel meer kijken naar hun toegevoegde waarde voor het geheel in plaats van alleen winstmaximalisatie. De top van het bedrijfsleven kan daarin het verschil maken.’


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden