Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Noordhoff Business - Denken en doen in een complexe wereld nieuws
24 oktober 2019 | Karin de Zwaan

Noordhoff, alom bekend als uitgever van educatieve boeken en de Bosatlas, start vandaag onder de naam Noordhoff Business met het uitgeven van boeken voor professionals. De boeken zijn bedoeld voor nieuwsgierige professionals die zich willen verbreden en verdiepen. Professionals die hun huidige werk beter willen doen én zich voor willen bereiden op hun carrière van morgen.

De titels die Noordhoff Business uit gaat brengen zijn praktisch van aard en bedoeld als leidraad hoe te denken en te doen in een complexe wereld. Petra Prescher, uitgever voor Noordhoff Business: ‘We laten ons op de werkvloer te vaak leiden door angst en controledrift en zoeken houvast in theorieën. Onze boeken bieden juist praktische handvatten om onderwerpen als leiderschap en innovatie aan te pakken. De rode draad die onze titels verbindt, is een paradigma-shift: denken en handelen vanuit openheid, nieuwsgierigheid en ethisch besef zijn hierbij het nieuwe uitganspunt'.

De serie managementboeken van Noordhoff Business start met de volgende drie titels:
Leiderschap, een gids van Thecla Goossens, wijst de weg door het ruime aanbod aan leiderschapstheorieën en nodigt je daarbij uit je eigen visie te volgen. Een ideaal boek voor de beginnende leider die meer weten wil over hedendaags leiderschap.
In Wicked World leggen Karel van Berkel en Anu Manickam uit hoe we hedendaagse complexe problemen als het klimaat, de burn-out of globalisering door middel van systeemtheorie wél aan kunnen pakken.
In Regie over Innovatie laat Bart Bossink zien dat je voor innovatie geen geluk of magie nodig hebt, maar dat je dit gewoon kunt regisseren en moet gaan doen. Geschikt voor iedereen die bezig is of wil starten met innoveren.

Met Noordhoff Business wil Noordhoff de kennis en ervaring die het in huis heeft ook toegankelijk maken voor de zakelijke professional.

Bekijk de boeken op managementboek.nl/noordhoffbusiness


Regie over innovatie preview
8 oktober 2019 | Bart Bossink

Regie over innovatie van Bart Bossink demystificeert innovatie, maakt het behapbaar en stelt de haalbaarheid van innovatiedoelen centraal, zonder voorbij te gaan aan de complexiteit ervan. Een preview.

Mijn uitgangspunt is dat innovatie bestuurbaar, organiseerbaar en realiseerbaar is. Vernieuwing is geen toeval en kan door iedereen en in elke organisatie gerealiseerd worden. Over de manieren waarop innovatiesucces kan worden bereikt, gaat mijn boek. Ik gebruik hierbij het beeld van een regisseerbaar speelveld, waarin zes posities centraal staan en waarbij de opstelling van deze posities het innovatiesucces bepaalt.

Juist bij innovatieprojecten is het de uitdaging om doelen zo concreet mogelijk te verwoorden en vast te leggen. De doelen moeten aansluiten bij de innovatiestrategie van de onderneming die als richtinggever voor het innovatieproject fungeert. Innovatieteams moeten leren nieuwe, innovatieve ideeën kritisch op realiteitszin te screenen. Dit betekent dat je ideeën moet kunnen zeven, moet kunnen laten vallen en je moet kunnen concentreren op het waarmaken van de ideeën met de meeste potentie. Een positieve, daadkrachtige aanpak staat daarbij centraal: Succesvolle innovatieteams leren door vallen en opstaan.

Een succesvol innovatieteam bestaat uit specialisten en professionals met verschillende achtergronden. Alleen samen zijn zij in staat tot het creëren van het nieuwe, en daarom is het belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen om bij te dragen aan het succes van de organisatie door te innoveren, heel concreet en tastbaar, heel down-to-earth.

In mijn boek reik ik veel instrumenten en aanpakken aan die hun waarde in de praktijk hebben bewezen en waarmee je je kunt ontwikkelen tot regisseur van het innovatiespeelveld en daadwerkelijk de Regie over innovatie kunt nemen.

Prof. dr. ir. Bart Bossink (1967) is specialist in innovatie en werkt als hoogleraar Science, Business & Innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is de auteur van Regie over innovatie.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden