Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Bookevent - Hoe je een geboren leider wordt! - 14 september 2010

Seminar Nederlands 2010 9780000004246
Uitverkocht

Samenvatting

Waarom dit bookevent?
Het is de droom van elke manager: een geboren leider zijn. Frank Schaper was er één in zijn tijd als KLM Executive, volgens een collega die hem in een crisissituatie aan het werk zag. Maar wat is een geboren leider, en moet een goede leider ook een geboren leider zijn?

Tijdens dit middagseminar kijkt Frank Schaper naar de oorsprong van leiderschap. Met behulp van onder andere de striphelden uit zijn jeugd, zoals Lucky Luke, Kuifje, Prins Valiant, Spider-Man, Eric de Noorman, Buck Danny, Alex, Blueberry, Don Bosco, Asterix&Obelix, Suske & Wiske kijkt hij naar de ontstaansgeschiedenis van zijn eigen leiderschap.

Met 'spiegelneuronen' en 'avatars' laat hij zien hoe ieder van ons als geboren volger open staat voor levende en fictieve rolmodellen, vooral tijdens onze eerste twintig levensjaren. De geboren leider leeft een onbewust script, geschreven door zijn vroege voorbeelden. De beeldvorming in de ogen van zijn volgers doet de rest.

Schaper gaat ook op zoek naar de rolmodellen van onder anderen Mandela, Sarkozy, Churchill, Paus Johannes Paulus II, Stalin, Mao, Bush en Saddam. En hij toont aan hoe stijlen van leiderschap zich voort planten als onbewuste griepvirussen, in steeds nieuwe gastheren. De geschiedenis herhaalt zich niet, wíj herhalen de geschiedenis, maar dan net even anders.

Tijdens deze middag komt u weer eens bewust in aanraking met uw helden, uw voorbeelden, de leiders die uw inspireren of hebben geïnspireerd. Ook zult u zich bewuster worden van uw eigen leiderschapskwaliteiten, uw voorbeeldfunctie, uw rol als leider voor anderen, kortom u krijgt meer inzicht in u zelf en de perceptie van u door anderen.

Zin in een unieke, inspirerende septembermiddag?
Kom dan vooral naar Landgoed de Horst in Driebergen!

Download hier meer informatie over het programma en de spreker!

Uw investering
De deelnamekosten voor dit middagseminar bedragen € 249,- (excl. BTW) per persoon, inclusief consumpties. Iedere deelnemer ontvangt bovendien gratis het boek 'Hoe je een geboren leider wordt' van Frank Schaper ter waarde van € 29,50 (incl. BTW). Wellicht heeft u het boek reeds in uw bezit? Dan kunt u het nieuwe exemplaar natuurlijk altijd doorgeven aan een collega of relatie.

Er zijn slechts 60 kaarten beschikbaar. Reserveer daarom tijdig uw plaats.
Als u dat wenst, kunt u zich ook aanmelden per telefoon (010-4731397) of via e-mail (aanmelden@managementboek.nl).

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frank Schaper

Frank Schaper (1958), voormalig manager bij de KLM, is sinds 2002 zelfstandig leiderschapstrainer, executive coach en auteur van zeven boeken. Hij is (mede-)uitvinder van de perfect ronde NIKE-voetbal. Als ingenieur Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek woonde en werkte Schaper in Amerika toen Ronald Reagan tot president werd gekozen, waarna zijn fascinatie voor het land en haar leiders nooit meer is weggegaan. De thema’s persoonlijkheid, dictators, leiderschap en rolmodellen heeft Schaper eerder beschreven in Het Enneagram en het team in jezelf (2003), Hoe je een geboren leider wordt (2009) en Het dictatorvirus (2015). Aan The Great American Dictator heeft Schaper zes jaar gewerkt.

Andere boeken door Frank Schaper

Inhoudsopgave

Programma

13.00 uur
U bent van harte welkom voor de inlooplunch

13.30 uur
Tijdens dit 1ste gedeelte van het middagseminar laat Frank Schaper zien hoe rolmodellen en spiegelneuronen werken. Wat is het effect van voorbeeldgedrag? Hoe verloopt de koppeling naar het onderbewustzijn?

14.15 uur
Wie zijn eigenlijk uw rolmodellen? Door wie werd u geïnspireerd, uit strips, jeugdboeken, televisieseries, sport, politiek of uit uw eigen omgeving, zowel privé als vanuit de organisatie waarin u nu werkt of vroeger heeft gewerkt? Welke persoonlijke voorbeelden imiteert u, al of niet onbewust?

14.45 uur
Social networking break

15.00 uur
Tijdens de start van het 2de gedeelte gaat Frank Schaper in op het verschil tussen leiders en volgers. Met behulp van de loopbaan van enkele markante wereldleiders zoomt hij in op dit verschil. Wat is een geboren leider en wat is goed volgerschap?

15.45 uur
Bent u een geboren leider of wat is er nog nodig om het te worden? Welk voorbeeldgedrag laat u zelf zien? Bent u (al) een rolmodel voor uw eigen omgeving? Hoe zou u dit kunnen versterken?

16.30 uur
Afsluiting & social networking

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bookevent - Hoe je een geboren leider wordt! - 14 september 2010