Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The 7 Habits of Highly Effective People (audio-cd)

Audio-cd Engels 2004 9780671315283
Voormalig top 100Totaal 31 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Stephen Covey werd wereldberoemd met zijn boek 'The 7 Habits of Highly Effective People', in Nederland vertaald met de titel 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap'. In dat boek ontvouwt hij zeven eigenschappen om op diverse aspecten in het werk en privé effectiever te worden.

Op deze audio-cd worden de belangrijkste ideeën van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' door Stephen Covey zelf samengevat.

Allereerst beschrijft hij het basisidee waarop de 7 eigenschappen zijn gebaseerd. De eigenschappoen worden kernachtig beschreven en verduidelijkt aan de hand van duidelijke voorbeelden. Daarna geeft Covey een aantal instrumenten en technieken, waarmee de 7 eigenschappen binnen eenieders handbereik komen.

Specificaties

ISBN13:9780671315283
Trefwoorden:leiderschap
Taal:Engels
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:72
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

3.7 van de 5
6 stemmen
0
4
2
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Stephen Covey

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap' (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven. Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Andere boeken door Stephen Covey

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The 7 Habits of Highly Effective People (audio-cd)