Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Creating Level Pull

Paperback Engels 2004 9780974322506
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Levelling en pull horen tot de bekendste elementen binnen Lean. Value Stream Mapping leidt je naar het bepalen waar continuous flow niet kan en dus pull nodig is. Michael Ballé en Dan Jones schrijven op Planet Lean: “[You] need to fully master the mechanics of a pull system in its various forms […] Pull is a technique specific to lean that creates the conditions for learning”. Kortom, reden genoeg om meer over levelling en pull te weten te komen, en daarom verdienen deze onderwerpen hun eigen werkboek.

Stap voor stap legt auteur Art Smalley (voormalig medewerker van Toyota in Japan) in dit boek uit hoe je level pull creëert.

Je leert aan de hand van een praktijkcase:
- twee soorten levelling (volume levelling en mix levelling)
- drie soorten pull (replenishment pull, sequential pull en mixed pull), en hoe te kiezen
- drie vormen om batchprocessen te pullen (waarvan één in detail uitgewerkt in Breaking Through to Flow) en ettelijke vormen van pull in flexibele processen
- drie soorten voorraad, en het bepalen van de benodigde omvang ervan
- de rol van 5S
- vier hoofdsoorten kanban, en wanneer je welke inzet

Dit is misschien wel het moeilijkste werkboek uit de serie. De beloning is ook groot: een werkend level pullsysteem voelt haast als magie. Ondertussen begin je een goed beeld te krijgen van de waarschijnlijk onverwachte breedte en diepte van Lean.

Ook bij dit boek is de titel bewust gekozen. Het heet niet ‘Implementing Level Pull’ maar ‘Creating Level Pull’. Level pull is eigenlijk nooit te implementeren – er zijn altijd vele reële oorzaken en geldige redenen waarom het in een bepaalde situatie niet kan. Dit werkboek leert je dus niet om level pull te ‘implementeren’, maar om te leren zien en begrijpen wat er in jouw situatie moet veranderen zodanig dat level pull vervolgens wél mogelijk is.

Specificaties

ISBN13:9780974322506
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:114
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Creating Level Pull