Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Combinatiepakket: Praktijkboek voor procesmatig veranderen én Succesvolle managers realiseren

Paperback Nederlands 2010 9787090000417
Niet leverbaar.

Samenvatting

Samenvatting van 'Praktijkboek voor procesmatig veranderen'

Weer een boek over veranderen, daar is wel alles over opgeschreven, zou u zeggen? Inderdaad, over veranderen zijn vele, goede boeken geschreven. Denk bijvoorbeeld aan het standaardwerk van John Kotter, 'Leiderschap bij verandering', over hoe een veranderproces te plannen. En kijk eens naar het werk van William Bridges, 'Managen van transities', over de psychologie van de verandering, het proces wat de mensen doormaken die een verandering ondergaan. Of zie het boek van Sue Craig, 'Make your mark!', over beïnvloeding in organisaties om verandering vanuit geen of weinig positiemacht te creëren.

Het bijzondere aan dit boek is dat het een praktijkboek is. Dit onderscheidt het van theorie, modellen en inzichten en is daarop aanvullend. Het 'Praktijkboek voor procesmatig veranderen' gaat over het hoe. Welke interventie zal ik doen, op welk moment en hoe doe ik dat dan? Het bevat een circa 160 concrete workshops, oefeningen en teamopdrachten die de auteurs in hun eigen adviespraktijk hebben ontwikkeld in de afgelopen tien jaar.

Het boek is bedoel voor leidinggevenden, collega organisatieadviseurs, maar bovenal ook voor die professionals die adviseren als tweede beroep hebben: de HRM-adviseur, de marketingmanager, de ICT-professional, de businessanalist, en de controller die in een organisatie werkt en waarvoor adviseren een substantieel onderdeel van zijn/haar werkzaamheden vormt.

Dit boek bevat zes invalshoeken, die de meeste onderwerpen omvatten die bij een verandering van enige omvang aan de orde zijn. Deze invalshoeken zijn in het model voor procesmatig veranderen geïntegreerd.

In dit boek geven de auteurs hun visie op het procesmatig sturen van veranderingsprocessen. Kenmerken hiervan zijn het procesmatige karakter; een verandering valt niet als een project te plannen, maar wel als een proces. Een tweede kenmerk is het iteratieve karakter, in die zin dat in de fasen wel een volgordelijkheid zit (begin bij de mensen en cultuur en niet bij de structuur), maar dat tijdens het veranderingsproces meerdere malen op iedere fasen teruggekomen zal (moeten) worden.

Als u morgen een workshop wilt organiseren, een teamdag, of een managementdag op de hei, dan treft u in dit boek altijd een praktisch bruikbaar voorbeeld aan om het gesprek op het benodigde niveau te brengen.

Samenvatting van 'Succesvolle managers realiseren'

Weer een boek over veranderen, daar is wel alles over opgeschreven, zou u zeggen? Inderdaad, over veranderen zijn vele goede boeken geschreven. Het bijzondere aan dít boek is, dat het u in staat stelt om de gewenste verandering zelf gedraaid te krijgen. Dat onderscheidt het van alle goede boeken die al geschreven zijn. op basis van de ervaring van de auteurs als organisatieadviseurs hebben zij geleerd dat het realiseren van veranderingen het lastigste is wat er in de organisatiekunde bestaat.

Hoe u de realisatie van een veranderingsproces moet plannen en hoe u de mensen begeleidt die het proces doormaken, is een complexe aangelegenheid. De auteurs hebben ervaren dat aanpakken van deze weerbarstige materie neerkomt op het op het juiste moment doen van de juiste procesmatige interventies.

Psychologie is in feite een hele exacte wetenschap. Wanneer u de wetmatigheden kent, weet wie de spelers zijn en wat hun voorkeursgedrag is en weet welke belangen er spelen dan kunt u feilloos voorspellen wat mensen gaan doen of juist niet zullen doen en daarmee worden processen op vrijwel mathematische wijze stuurbaar.

In dit boek komen deze psychologische wetmatigheden allemaal uitgebreid aan de orde, zowel de onderliggende inzichten als de instrumenten om er concreet invulling aan te geven.

Dit boek rond het thema procesmatig veranderen gaat over hoe u dit nu zelf kan toepassen. Welke interventie zal ik doen, is de timing goed en is het proces qua aanpak en volgorde goed gekozen en hoe doe ik dat dan? Het bevat een concrete procesmatige aanpak, inzichten en vooral een praktisch instrumentarium dat de auteurs in de loop van hun eigen adviesopdrachten aan grote organisaties in de afgelopen 10 jaar hebben ontwikkeld. Deze maken het mogelijk zelf daadkrachtig veranderingen te implementeren.

Het boek is met name bedoeld voor leidinggevenden, maar is evenzeer voor projectleiders, collega organisatieadviseurs en die professionals die adviseren als tweede beroep hebben: de strategie adviseur, de HR manager, de marketingmanager, de ICT professional, de business analist en de controller. In feite al die professionals die in organisaties werken en waarvoor het adviseren over het aanpakken van veranderingsprocessen een substantieel onderdeel van de werkzaamheden vormt.

Specificaties

ISBN13:9787090000417
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Elfpress
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2010
Hoofdrubriek:Verandermanagement

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gert Anbeek

Gert Anbeek is afgestudeerd psycholoog en marketeer. Heeft in diverse commerciële en management-functies gewerkt onder anders bij OCE van der Grinten, Force consultancy en Erasmus/RSM. Hij heeft een eigen adviesbureau, Force, geleid en later verkocht. Binnen de executive opleidingen van de Erasmus Universiteit en later Rotterdam School of Management (RSM) was hij verantwoordelijk voor de leiderschapstrainingen. Tevens is Gert Anbeek oprichter van Executive Leadership Foundation (ELF) dat een netwerk van uitmuntende docenten vertegenwoordigt. Zijn stijl kenmerkt zich door 'doe maar gewoon' en dat gekoppeld aan een ongebruikelijke scherpte in beoordeling van managementprocessen, bedrijfssituaties en personen. Gert Anbeek heeft samen met Harry de Weerd het curriculum van de ELF Consulting Academy opgesteld. Hij voert regelmatig managementadvieswerkzaamheden uit bij gerenommeerde opdrachtgevers.

Andere boeken door Gert Anbeek

Over Patrick Lybaert

Patrick Lybaert is als psycholoog afgestudeerd. Heeft gewerkt in het bedrijfsleven bij o.a. BBL, Banque Bruxel Lambert. Hij is een internationaal veel gevraagd toptrainer op het gebied van leiderschap, teamprocessen en veranderingsmanagement. Patrick begeleidde reeds vele organisaties in hun ontwikkeling. Als trainer wordt Patrick gevraagd vanwege zijn deskundigheid in het creëren van urgentie voor verandering en de eisen die veranderingen stellen aan het management van organisaties. De ontwikkeling van persoonlijk en zakelijk leiderschap in al haar facetten boeien Patrick zeer. Patrick is een partner in ELF en daarnaast trainer bij MCE, Erasmus/RSM, Danish Leadership Institute. Patrick is een boeiend spreker in zowel het Nederlands, Vlaams, Frans, als in het Engels.

Andere boeken door Patrick Lybaert

Over Harry de Weerd

Harry de Weerd is afgestudeerd marketeer. Hij heeft in verschillende commerciële, marketing- en managementfuncties gewerkt, in de ICT-sector bij Burroughs/Unisys, BSO en AtosOrigin. Na zijn ervaring in het adviesvak te hebben opgedaan als adviseur, practice manager en directeur Consulting, heeft hij in 2000 zijn eigen adviesbureau opgericht onder de naam Envisioning (zich voorstellen). De Weerd is partner in ELF en was als docent bij Erasmus/RSM werkzaam in de vakgebieden strategie, veranderings-, management- en adviesvaardigheden. Hij staat bekend om zijn boeiende en levendige stijl van werken en brengt scherpte in de dialoog waar dat helpend is. Harry de Weerd voert naast zijn trainingsactiviteiten management- advieswerkzaamheden uit bij gerenommeerde opdrachtgevers en kan van daaruit aansluiting maken bij de praktijksituatie.

Andere boeken door Harry de Weerd

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Combinatiepakket: Praktijkboek voor procesmatig veranderen én Succesvolle managers realiseren