Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bedrijfskunde Integraal

Gebonden Nederlands 2016 9789001868772
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Niet leverbaar.
83,95

Samenvatting

'Bedrijfskunde Integraal' geeft een overzicht van het gehele bedrijf en stelt studenten in staat om elk afzonderlijke bedrijfsonderdeel te begrijpen en vanuit dit perspectief te werken aan oplossingen.

Waarom kiezen voor 'Bedrijfskunde Integraal'?
-leert studenten bedrijfskundige problemen in hun context te zien en op te lossen;
-grondige voorbereiding op de beroepspraktijk;
-online toegang tot hoogwaardige docentenmaterialen met Prepzone.

Het boek bestaat uit drie delen: 'Wat is een bedrijf?', 'Hoe werkt een bedrijf ?' en 'Hoe werkt een bedrijfskundige?'. Studenten krijgen inzicht in de werking van bedrijven en de manier waarop zij in contact staan met hun omgeving, maar ook inzicht in vakgebieden die de bedrijfskunde ondersteunen. Ze leren als een bedrijfskundige naar organisaties te kijken en technieken en methoden uit de bedrijfskundige toolbox toe te passen. Er is aandacht voor bedrijfskundige successen en missers, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bedrijfskundige kengetallen en bedrijfskundige stromingen. Bedrijfskunde Integraal bereidt studenten grondig voor op tentamens en de latere beroepspraktijk.

Aan deze tweede editie van 'Bedrijfskunde Integraal' zijn actuele casussen en opdrachten toegevoegd. Het boek is geschreven voor economische of bedrijfskundige opleidingen, in het bijzonder opleidingen met Bedrijfskunde als belangrijk onderdeel of hoofdvak, zoals Bedrijfskunde MER.

Op www.bedrijfskunde-integraal.noordhoff.nl vindt u een rijke digitale omgeving: Prepzone. In deze leeromgeving kunnen u en uw studenten zich efficiënt voorbereiden op lessen en het uiteindelijke tentamen. Tevens biedt Prepzone u verschillende functionaliteiten om samenwerking, monitoring en rapporteren te optimaliseren. Voor het samenstellen van toetsen kunt u gebruikmaken van Toets-op-maat.

Specificaties

ISBN13:9789001868772
Trefwoorden:bedrijfskunde
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:484
Uitgever:Noordhoff
Druk:2
Verschijningsdatum:21-5-2016
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

Bedrijfskunde door de ogen van de student
Bert Peene | 24 mei 2012
Wat is een bedrijf? Hoe werkt een bedrijf? En hoe werkt een bedrijfskundige? Die vragen staan centraal in Bedrijfskunde Integraal van Peter Thuis en Rienk Stuive, een lijvig studieboek waarmee de auteurs een nieuwe invalshoek willen bieden voor een vakgebied waarover in de loop der jaren al heel wat is gepubliceerd, ook voor het hoger onderwijs. Vooral wat praktijkgerichtheid betreft zou er nog winst te boeken zijn en dat is dus wat Thuis en Stuive beloven: een boek dat dicht bij de praktijk van manager en ondernemer staat.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Rienk Stuive: ‘Bedrijfskundige levert input voor juiste besluitvorming in boardroom’
Bert Peene 28 juni 2012 Bedrijfskunde is alles, alles is bedrijfskunde. Dit had het motto kunnen zijn van Bedrijfskunde Integraal, het nieuwste studieboek van Peter Thuis en Rienk Stuive. Niet dat zij de waarde van specialismen als ‘Finance’ of ‘HRM’ ontkennen, maar de meeste vraagstukken waarmee in bedrijven en organisaties wordt geworsteld, vragen toch om een bredere kijk. En die heeft een bedrijfskundige. Drie vragen staan in hun boek centraal: wat is een bedrijf, hoe werkt een bedrijf, en, last but not least, hoe werkt een bedrijfskundige?

Over Peter Thuis

Peter Thuis studeerde Industrial Engineering & Management Science aan de TU en International Business aan de UM. Bij Insead Business School deed hij de Executive Master in Change. Thuis heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Sinds 2014 is hij bestuursvoorzitter van ROC Gilde Opleidingen.

Andere boeken door Peter Thuis

Over Rienk Stuive

Rienk Stuive is allround bedrijfskundige en heeft diverse bedrijfskundige titels voor het hbo op zijn naam zoals, Bedrijfskunde Integraal, Procesmanagement en Wat is een Bedrijf? Hij heeft meer dan 10 jaar gewerkt als docent in het hbo en is tegenwoordig naast schrijver van (studie)boeken commercieel piloot.

Andere boeken door Rienk Stuive

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfskunde Integraal