Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Tussen partijen is in geschil...

Paperback Nederlands 2011 9789012387286
Niet leverbaar.

Samenvatting

Al sinds de invoering van de Algemene wet bestuursrecht heerst er onvrede over de bestuursrechtspraak. Noch burgers en ondernemers, noch overheidsinstellingen lijken bij de bestuursrechter te vinden wat zij zoeken: een streep onder hun geschil.

Hoe komt dat? Welke veranderingen zijn er nodig om de bestuursrechtspraak doeltreffender te maken? Welke bijdrage kan de bestuursrechter leveren aan herstel van vertrouwen tussen overheid en burger?

In dit boek zoekt de bekende Haagse bestuursrechter Dick Allewijn naar antwoorden op deze vragen. In die zoektocht betrekt hij sociaalpsychologische inzichten over procedurele rechtvaardigheid en over escalatie en de-escalatie van conflicten. Vanuit deze inzichten stelt hij heilige huisjes van bestuursrecht en bestuursrechtspraak ter discussie. Hij doet voorstellen voor een eerlijke en oplossingsgerichte inrichting van de procedure bij de bestuursrechter.

Dit is een belangrijk boek voor iedereen die bij de theorie of de praktijk van de bestuursrechtspraak betrokken is: wetenschappers, rechters, advocaten, ambtenaren, ondernemers, actiegroepen en burgers.

De auteur heeft dit boek op 27 september 2011 als proefschrift verdedigd aan de Universiteit Leiden.

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dick Allewijn

Mr. Dick Allewijn was voorzitter van de raad van beroep en ambtenarenrecht te Den Haag en voorzitter van de sectoren bestuursrecht van de Haagse en Amsterdamse rechtbank. Sinds 2000 werkt hij parttime als rechter bij de Rechtbank Den Haag en voert hij daarnaast een eigen praktijk als NMI-gecertificeerd mediator. Hij geeft trainingen bij de mediationopleidingen van het Centrum voor Conflicthantering en werkt als docent aan de master of dispute resolution van het Amsterdams Adr-instituut aan de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Dick Allewijn

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tussen partijen is in geschil...