Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Inzicht in de Ondernemingsraad - editie 2020

Een toelichting bij de Wet op de ondernemingsraden

Paperback Nederlands 2019 9789012405133
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Verkooppositie 1071626 dagen in de top 10
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De 31e editie van Inzicht in de ondernemingsraad bevat een uitvoerige, artikelsgewijze toelichting bij de Wet op de ondernemingsraden, aangevuld met een actueel overzicht van relevante jurisprudentie en een aantal bijlagen met nuttige informatie over de rol van de ondernemingsraad in andere regelgeving (waaronder arbeidstijden, arbeidsomstandigheden en raden van commissarissen/raden van toezicht).

In deze editie is de nieuwe wetgeving over de rechten van de medezeggenschap in kleine ondernemingen omtrent pensioenen, en over het overlegrecht over beloningen (met ook gevolgen voor de verschijnplicht van commissarissen/toezichthouders) verwerkt.

Een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe rechtspraak is verwerkt tot en met 30 augustus 2019.

Bijlage 1 over vernieuwing van medezeggenschap is uitgebreid en geactualiseerd: welke mogelijkheden biedt de WOR, en waar liggen de grenzen om te experimenteren met nieuwe modellen van medezeggenschap? In Bijlage 3 is veel aandacht besteed aan komende wetgeving op het gebied van het insolventierecht.

Specificaties

ISBN13:9789012405133
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:482
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:31
Verschijningsdatum:5-11-2019

Lezersrecensies

4.2 van de 5
26 stemmen
11
11
3
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
De OR: verre van een verstoft onderwerp
Bertrand Weegenaar 28 juli 2014 Het loopt misschien niet zo in de gaten. Ze maken ook vaak niet zo’n PR voor hun werk. Ze komen pas in de publiciteit bij grote gebeurtenissen als ontslagrondes en fusies. Ik heb het over de leden van de Ondernemingsraad.
column
Draagt de OR geen verantwoordelijkheid?
Aart G. Broek 11 juli 2013 We beleven het ene schandaal na het andere. Directie, bestuur en toezichthouders in de semipublieke sector hebben het zwaar te verduren. De top van utiliteitsbedrijven, onderwijsgroepen, woningcorporaties, hulp- en zorginstellingen krijgt steevast de zwartepiet toegespeeld voor beleids- en bedrijfsfiasco’s. Is het niet opmerkelijk dat aan de ondernemingsraad (or) zo weinig gewicht wordt toegekend?
Alle interviews en artikelen (2)

Over Robbert van het Kaar

Dr. R.H. van het Kaar (1957) studeerde algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doceert Ondernemingsrecht aan de postdoctorale controllersopleiding van de Universiteit van Amsterdam en is als senior onderzoeker werkzaam bij het Hugo Sinzheimer Instituut, een onderzoeksinstituut op het gebied van arbeid en recht en onderdeel van diezelfde universiteit. Voorts is hij commissaris bij enkele ondernemingen.

Andere boeken door Robbert van het Kaar

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inzicht in de Ondernemingsraad - editie 2020