Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013148213. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Wetgeving toezicht financiële markten 2024

Paperback Nederlands 2024 9789013175240
Nog niet verschenen, verwacht op 12‑03‑2024
208,95

Samenvatting

Deze titel geeft een compleet en actueel overzicht van alle wet- en regelgeving die van belang is wanneer je je in de praktijk of voor studie bezighoudt met het toezicht op de financiële markten. Deze nieuwste editie geeft het per 1 januari 2023 geldende recht weer en bevat de belangrijkste Europese regelgeving voor de financiële markten, inclusief de nieuwe regels over duurzaamheid en transparantie daarover.

Wetgeving toezicht financiële markten 2023 brengt alle wet- en regelgeving bijeen die van belang is wanneer je je in de praktijk of voor studie bezighoudt met het toezicht op de financiële markten. Tal van belangrijke nationale en Europese bronnen zijn in de bundel opgenomen. In het geval van bronnen die vanwege hun omvang niet integraal zijn opgenomen, zoals die voor de bancaire en verzekeringssector, maken de verwijzingen in de Leeswijzers verdere verdieping mogelijk.

De Europese toezichtregels nemen steeds meer in belang toe. In de bundel vind je daarom de Europese richtlijnen en verordeningen en andere relevante bronnen over:
- het aanbieden van effecten
- beleggingsdienstverlening en effecten-infrastructuur
- marktmisbruik
- het beheer van beleggingsinstellingen
- betaaldienstverlening
- crowdfunding
- de integriteits (AML) en sanctiewetgeving

Financiële markten wetgeving
Om de lezer te ondersteunen bij de interpretatie van de diverse bronnen zijn in deze editie diverse Leeswijzers opgenomen waarin de nationale wetgevingskaders evenals de Europese regelingen zijn vermeld. De lezer treft hier ook de Binding Technical Standards, Richtsnoeren, Opinies en andere relevante zienswijzen van de Europese toezichthouders. Waar mogelijk bevatten de Leeswijzers een vooruitblik op de te verwachten ontwikkelingen.

Wetgeving toezicht financiële markten 2023 is van grote waarde voor iedereen die zich in de praktijk of voor studie bezighoudt met het toezichtop de financiële markten en op financiële ondernemingen.

Gratis online toegang
Bij de papieren versie van dit boek krijg je gratis toegang tot de online variant. Zo heb je via je smartphone, laptop of tablet altijd de laatste wetgeving en bronnen binnen handbereik, ook van de teksten die niet integraal in deze bundel zijn afgedrukt. Daarnaast zijn de Leeswijzers als een afzonderlijk pdf-bestand te downloaden.

Bij aanschaf van het boek Wetgeving toezicht financiële markten krijg je gratis toegang tot deze online variant. Plaats dit online product in je winkelmand en vul als ‘kortingscode’ de unieke code in die voorin het boek is afgedrukt. Je ontvangt dan 100% korting op dit product, op de betaalpagina hoef je dus niets af te rekenen. Je verkrijgt toegang totdat de nieuwe pocket verschijnt.

Voordelen online
Wetgeving toezicht financiële markten online raadpleeg je in Navigator, de tool voor online informatie van Wolters Kluwer. Hierin kan je geavanceerd zoeken of de inhoudsopgave gebruiken als leidraad voor je zoekactie. De teksten bevatten directe links naar wetten, wetsartikelen, richtlijnen en verordeningen, jurisprudentie en vakliteratuur. Ook de huidige of historische wetsversies zijn zichtbaar. Handig is dat je de online variant overal bij de hand hebt, en kunt raadplegen op je mobiel, tablet of laptop.

Specificaties

ISBN13:9789013175240
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:3037
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over Bart Joosen

Prof. dr. Bart P.M. Joosen (1963) is als hoogleraar Prudentieel Toezichtrecht verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn bijdragen aan de Nederlandse en internationale vakliteratuur besteedt hij regelmatig aandacht aan onderwerpen van het financieel toezichtrecht en dan voornamelijk het onderdeel prudentieel toezichtrecht, Bankenunie en het Single Rule Book. Bart is naast zijn rol aan de universiteit als counsel verbonden aan Loyens & Loeff en werkzaam als advocaat in de financieel toezichtrechtpraktijk.

Andere boeken door Bart Joosen

Over Kitty Lieverse

C.W.M. Lieverse is advocate te Amsterdam bij Loyens & Loeff N.V binnen de praktijkgroep Bank- en Effectenrecht. Haar specialiteit is wet- en regelgeving betreffende het toezicht op de financiële markten.

Andere boeken door Kitty Lieverse

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wetgeving toezicht financiële markten 2024