Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De kracht van reflectie

Een sleutel voor de ontwikkeling van leraren

Paperback Nederlands 2019 9789024401765
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De kracht van reflectie laat zien hoe leraren systematisch kunnen leren van praktijkervaringen. Het boek helpt om reflectie concreet en inspirerend te maken. Hierdoor wordt de professionele ontwikkeling van de leraar versterkt.

Breng reflectie tot leven
Aan de hand van vele voorbeelden en oefeningen worden de nieuwste inzichten over reflectie tot leven gebracht. Het boek bevat ook instrumenten en werkvormen om diepgaande reflectieprocessen te bevorderen, waarbij persoonlijke en professionele ontwikkeling verbonden raken.

In dit inspirerende boek brengen Fred Korthagen en Ellen Nuijten wetenschappelijk onderzoek, praktische oefeningen en uitgebreide ervaring op het gebied van reflectie en coaching samen. Fred Korthagen is de grondlegger van reflectie in Nederland.

Dit boek is een geheel herziene uitgave van het boek 'Docenten leren reflecteren'.

Waarom dit boek?
- duidelijk en concreet handboek ter bevordering van de professionalisering
- houvast bij talloze vragen die opkomen bij het leren reflecteren
- inspirerende uitwerking van 30 jaar praktijkervaring en onderzoek

Dit handboek richt zich op lerarenopleiders en begeleiders op scholen en opleidingsinstituten en is ook bruikbaar voor (aanstaande) leraren. Veel van de beschreven concepten en aanpakken zijn ook geschikt voor toepassing in andere beroepsgroepen.

Aanvullend aan het boek zijn er vier tutorialvideo’s beschikbaar waarin de auteurs indiverse thema’s uit het boek kort belichten. Ze nemen u o.a. mee in de diverse stappen van het reflectiemodel en hoe dit in de praktijk in te zetten. Daarmee krijgt u een inhoudelijk beeld wat dit boek biedt. Daarnaast zijn de video’s ook goed in te zetten in uw les.

Specificaties

ISBN13:9789024401765
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:2-11-2021
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Fred Korthagen

Prof. dr. Fred Korthagen is emeritus-hoogleraar onderwijskunde van de Universiteit Utrecht met als specialisaties opleiden, training en coaching. Hij heeft hierover honderden internationale artikelen en enkele boeken gepubliceerd en ontving diverse internationale prijzen voor zijn werk.

Andere boeken door Fred Korthagen

Over Ellen Nuijten

Ellen Nuijten werkt sinds 20 jaar als personal coach en teamcoach en is gespecialiseerd in het activeren van het psychologisch kapitaal van individuen en teams. Samen met Fred Korthagen geeft ze cursussen aan coaches en leidinggevenden.

Andere boeken door Ellen Nuijten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van reflectie