Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789024415656. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Intervisie leren

Een methode voor professionele ontwikkeling

Paperback Nederlands 2024 9789024462810
Verkooppositie 1228Hoogste positie: 821
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Intervisie is een manier om leren en werk of stage met elkaar te verbinden en dient twee doelen: je ontwikkelt het reflectieve leren én je werkt aan een oplossing voor een probleem dat zich voordeed tijdens je stage of werk.

In de methode wordt uitgelegd wat onder intervisie wordt verstaan en hoe het kan bijdragen aan professionele ontwikkeling. Vervolgens is er aandacht voor de vaardigheden die nodig zijn bij het uitvoeren van intervisie. Ook komen verscheidene intervisiemethoden en aanvullende werkvormen aan bod die tijdens intervisiebijeenkomsten ingezet kunnen worden.

Nieuw
In deze vierde editie is meer aandacht voor online intervisie en zijn er extra vragen opgenomen die je kunt stellen tijdens een intervisietraject. Verder worden er suggesties gedaan hoe de denkhoeden van De Bono een creatieve verdieping kunnen geven tijdens een intervisiebijeenkomst.

Inclusief online leeromgeving op Boom Academie
Op het online platform Boom Academie vind je de theorie, afgewisseld met video’s van flitscolleges, voorbeelden, oefeningen en verschillende werkvormen. Dit helpt je om de kennis goed te verwerken en toe te passen. In het voortgangsoverzicht zie je je resultaten.

Zo kunnen studenten leren, trainen en toetsen, allemaal op één plek, online. Daarnaast kun je als docent zelf modules selecteren. Zo gebruiken en betalen studenten alleen voor de inhoud die ze ook echt nodig hebben. Ben je docent en wil je meer weten? Plan een gratis demosessie in!​

Doelgroep
Intervisie leren is bedoeld voor studenten binnen de hogere sociale en gezondheidsstudies die doelbewust en gestructureerd willen werken aan hun professionele ontwikkeling. Daarnaast is het boek ook zeer geschikt voor professionals uit zowel het sociale- als het zorgdomein die intervisie volgen.

Specificaties

ISBN13:9789024462810
Trefwoorden:intervisie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:154
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:11-4-2024
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Bernard van de Beek

Bernard van de Beek heeft als docent, coach of onderzoeker veel ervaring en kennis opgedaan in het begeleiden van intervisiegroepen in verschillende studierichtingen in het hbo, wo, in de zorg, de overheid en het bedrijfsleven.

Andere boeken door Bernard van de Beek

Over Mirabelle Schaub-de Jong

Mirabelle Schaub-de Jong heeft als docent, coach of onderzoeker veel ervaring en kennis opgedaan in het begeleiden van intervisiegroepen in verschillende studierichtingen in het hbo, wo, in de zorg, de overheid en het bedrijfsleven.

Andere boeken door Mirabelle Schaub-de Jong

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Intervisie: context en concept
2. Oefening baart kunst
3. Intervisiemethoden
4. Aanvullende werkvormen

Bijlage 1: Regels voor het geven en ontvangen van feedback
Bijlage 2: Beoordelingsformulier intervisie
Bijlage 3: Voorbeeld van een basisindeling van een intervisietraject bestaande uit acht bijeenkomsten
Bijlage 4: Protocol intervisie via de mail

Literatuur
Illustratieverantwoording
Over de auteurs
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Intervisie leren