Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Agile-lean organisatiecoaching

Richting geven aan wendbare samenwerkingsverbanden

Paperback Nederlands 2023 9789024427727
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑09‑2023
29,95

Samenvatting

Agile-lean organisatiecoaches ondersteunen organisaties in het effectief en wendbaar maken van zowel het ‘menselijk systeem’ als het ‘voortbrengingssysteem’ van de organisatie en van de samenhang daartussen. Een organisatie met een groot aanpassingsvermogen is namelijk meer dan de optelsom van wendbare teams. Hoe zorg je ervoor dat de inspanningen van semiautonome teams blijven optellen tot een doelgericht geheel? Hoe kan een wendbare organisatie leren en ontwikkelen stimuleren, en tegelijkertijd helder richting geven?

Dat vraagt om heldere kaders en uitgangspunten en om een gezamenlijke identiteit waarbij leden hun organisatie op een vergelijkbare manier definiëren en betekenis geven aan gebeurtenissen. Ook is speciale aandacht nodig voor leiderschaps- en managementteams.

Agile-lean organisatiecoaching (ALOC) gaat in op de interventies, methoden, kwaliteiten en competenties die bij deze vorm van coaching horen. Het boek is bestemd voor mensen die ALOC als professie willen ontwikkelen, maar is ook zeer bruikbaar voor agile coaches, adviseurs, teamcoaches en verandermanagers.

Specificaties

ISBN13:9789024427727
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-9-2023
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Agile-lean organisatiecoaching