Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Aan de slag met Power BI

Van datamodel naar dashboard

Paperback Nederlands 2021 9789024443017
Verkooppositie 11616 dagen in de top 100
Nog niet verschenen, verwacht op 16‑08‑2021
36,50

Samenvatting

We leven in een datatijdperk. We hebben steeds meer behoefte aan analyse van grote hoeveelheden data – data analytics – en visualisatie in grafische rapporten en dashboards. Dit wordt Business Intelligence genoemd. De BI-tools zijn in de loop der jaren sterk verbeterd. De eerste BI-tools konden alleen door specialisten gebruikt worden, maar Power BI is een tool voor de gebruikers: Self Service BI.

In dit boek worden eerst de onmisbare basisbegrippen uitgelegd, zoals gegevensbronnen, databases, relaties, datawarehouses, kubussen en big data, met veel voorbeelden en illustraties. Hierna start je met Power BI. De meest gebruikte visualisaties (visuals) en de DAX-taal worden toegelicht. Na het lezen van dit boek heb je een gedegen kennis van Power BI, die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Nieuw in de tweede druk
De tweede druk is herzien volgens de meest recente notaties binnen Power BI. Hiertoe zijn ook nieuwe afbeeldingen opgenomen. Het boek en de website zijn uitgebreid met een deel over kunstmatige intelligentie.

Het leren werken met een applicatie (app), zoals Power BI, kan alleen als je er hands-on mee aan de slag gaat. Om je hierbij te ondersteunen, maken we gebruik van blended learning. Ieder voorbeeld wordt voorafgegaan door een video-instructie op de website, www.aandeslagmetpowerbi.nl, die bij het boek hoort. Na deze instructie ga je naar het boek. Daar wordt het voorbeeld stap-voor-stap toegelicht en voorzien van relevante schermafdrukken. Op de website vind je veel meer informatie, zoals data en uitwerkingen. Er staat ook een introductievideo op waarop je kunt zien dat miljoenen rijen aan data in fracties van seconden in Power BI tot een grafische weerwave worden verwerkt.

Aan de slag met Power BI is een boek voor opleidingen binnen de ICT, management en logistiek. Ook is het geschikt voor zelfstudie.

Specificaties

ISBN13:9789024443017
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Druk:2
Verschijningsdatum:16-8-2021
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Over Ben Groenendijk

Ben Groenendijk is docent informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Hij is (co-)auteur van diverse boeken over o.a. databases en Access.

Andere boeken door Ben Groenendijk

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aan de slag met Power BI