Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Winst voor iedereen

Progressief kapitalisme in een tijd van onvrede

Paperback Nederlands 2019 9789025310615
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Joseph Stiglitz beschrijft hoe het vrijemarktdenken is ontspoord, vooral in Amerika. Maar daar niet alleen. Kern van het probleem is dat een paar grote bedrijven de markt zijn gaan overheersen. De overheid staat erbij en kijkt ernaar. De financiële sector ging zijn eigen gang, wat leidde tot de crisis van 2008.

Technologiebedrijven eigenen zich inmiddels op ongekende schaal persoonlijke data toe en in handelsovereenkomsten worden de belangen van de werknemers vergeten. Welvaart wordt op steeds grotere schaal gestolen in plaats van gecreëerd.

Stiglitz laat zien wat we nodig hebben voor welvaart en een hoge levensstandaard: onderwijs, wetenschappelijke en technische vooruitgang, verantwoordelijkheidsbesef en de rechtsstaat. Hij pleit voor eerherstel voor de instellingen die lijden onder de macht van de grote ondernemingen: de rechtspraak, de universiteiten, de media, ja de democratie zelf.
We moeten de markten zo reguleren dat ze de belangen van de mensen dienen in plaats van andersom. Dat is een politieke keuze.

Stiglitz staat voor een progressieve vorm van kapitalisme met een gezonde economische groei. Alleen zo komt een fatsoenlijk bestaan voor iedereen weer binnen handbereik.

Specificaties

ISBN13:9789025310615
Trefwoorden:kapitalisme, winst
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:368
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2019
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Joseph Stiglitz

Joseph Stiglitz is een van de belangrijkste economen ter wereld. Na ene lange wetenschappelijke loopbaan was hij voorzitter van de Raad van Economisch Adviseurs van oud-president Clinton en van 1997 tot 1999 chef-econoom bij de Wereldbank. Daar moest hij wegens zijn aanhoudende kritiek op het marktfundamentalisme vertrekken. Thans is hij hoogleraar aan de Columbia University.

Andere boeken door Joseph Stiglitz

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Winst voor iedereen