Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Alles wat je altijd al had willen weten over taal

de taalcanon

Gebonden Nederlands 2018 9789029093200
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Iedereen heeft wel een mening over taal. Over het gebruik van hun hebben, over de taal van Cruijff, over sms-taal, over Engelse woorden in het Nederlands. Maar wat weten we eigenlijk van taal? In De taalcanon komen alle belangrijke vragen over taal aan bod. Kun je je moedertaal ook vergeten? Verschilt een gebarentaal per land? Bestaat er een talenknobbel? Kun je een nieuwe taal bedenken? Is er ooit één oertaal geweest? Praten mannen en vrouwen verschillend? Hoe werkt spraakherkenning via de computer? Staan alle woorden in de Van Dale? En: wat is eigenlijk het nut van grammatica?
Alle facetten van taal worden in De taalcanon van alle mogelijke kanten belicht. Ruim vijftig taalwetenschappers - zowel de ervaren en gerenommeerde, als de jonge en veelbelovende - schrijven met enthousiasme diepgravend en op een luchtige toon over dat wat hen zo boeit aan taal. Op deze manier wordt het verschijnsel taal voor iedereen inzichtelijk gemaakt.

Specificaties

ISBN13:9789029093200
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:248
Uitgever:Meulenhoff
Druk:3
Verschijningsdatum:7-11-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mathilde Jansen

Mathilde Jansen werkt als wetenschapsjournalist en redacteur o.a. voor NEMO Kennislink en het Meertens Instituut. Ze schreef mee aan diverse boeken over taal en deed de redactie van De taalcanon

Andere boeken door Mathilde Jansen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Alles wat je altijd al had willen weten over taal