Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Eerder stoppen met werken

Uw persoonlijke pensioenscan

Paperback Nederlands 2000 9789031219704
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

De interesse in toekomstvoorzieningen is groot, ook bij jonge mensen. Vreemd is dat niet, omdat het eigen pensioen steeds meer een individuele zorg en een eigen verantwoordelijkheid wordt. Veel werkende mensen nemen daarom deel aan collectieve pensioenregelingen van de werkgever, maar is dat ook voldoende als u in het achterhoofd hebt dat u eerder wilt stoppen met werken?

Daar komt bij dat de afbouw van sociale voorzieningen en de toenemende vergrijzing een voorziening als de AOW zwaar onder druk zet. Om nog maar te zwijgen van VUT-regelingen. In Europees verband zijn er zelfs plannen om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. Ook het nieuwe belastingstelsel heeft grote consequenties.

Bijna iedereen geeft aan wel eerder te willen stoppen met werken. Dat dit juist een grote weerslag heeft op de inkomsten uit pensioen voor straks wordt misschien nog wel eens over het hoofd gezien. Het is dus zaak dat men zelf aanvullende voorzieningen treft. Hoe dat gaat, wordt in dit boek stapsgewijs behandeld. De auteur belicht daarbij verschillende methodes om te komen tot een verantwoorde manier van vervroegde uittreding. Uiteraard is daarin het fiscale stuk omtrent de belastingherziening 2001 meegenomen.

Specificaties

ISBN13:9789031219704
Trefwoorden:personal finance
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:83
Hoofdrubriek:Personal finance

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Het pensioengebouw
3. VUT-regelingen
4. Fiscale wetten
5. Eerder stoppen met werken

De auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eerder stoppen met werken