Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leerboek intensive-care-verpleegkunde 2

Gebonden Nederlands 2016 9789036814331
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het Leerboek intensive-care-verpleegkunde beschrijft het volledige actuele terrein van de verpleegkunde en is aangepast aan de nieuwe inzichten en protocollen.
Dit tweedelige leerboek wordt gebruikt in de opleiding tot intensive-care-verpleegkundige in Nederland en België en in een aantal opleidingen met een overeenkomstig karakter. Daarnaast is het een actueel naslagwerk voor de intensive-care-verpleegkundige in de praktijk.
Deel 1 begint met een introductie tot de intensive care en de ervaringen en psychosociale behoeften van de patiënten op de afdeling intensive care. Aansluitend volgen uitgebreide hoofdstukken over het hart en het bloedvatenstelsel. In het hoofdstuk Bloed zijn de onderdelen milieu intérieur en infectie en weerstand opgenomen. Het hoofdstuk Shock bevat naast de medische en verpleegkundige aspecten van shock ook het onderwerp multi-orgaanfalen. Het hoofdstuk Cardiopulmonaire resuscitatie beschrijft de laatste protocollen zoals die door de Nederlandse Reanimatieraad en de European Resuscitation Council zijn vastgesteld.
Deel 2 vervolgt met hoofdstukken over de huid- en wondverzorging op de afdeling intensive care, de respiratie, het centrale zenuwstelsel, het renale systeem, het gastro-intestinale systeem en endocriene ziekten. Dit deel wordt afgesloten met capita selecta waarin zijn opgenomen de regulatie van de lichaamstemperatuur, pijnbestrijding, traumatologie en farmacotherapie.

Specificaties

ISBN13:9789036814331
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:472
Druk:6
Verschijningsdatum:7-7-2016
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leerboek intensive-care-verpleegkunde 2