Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Olivijn, de steen der wijzen

de groene en revolutionaire bron tegen klimaatverandering Praktische toepassingen

Paperback NL 2017 9789038925738
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dat de uitstoot van CO2 wereldwijd een snelgroeiend probleem is behoeft geen betoog. Dat de natuur de afvang van dit klimaatbedreigende gas al enige miljarden jaren zelf afdoende reguleert is voor velen wellicht nieuw. En dat olivijn, het meest op de aarde voorkomende gesteente, in dat proces een cruciale rol speelt is vast ook nieuw.

Emeritus-hoogleraar geologie Olaf Schuiling doet al jaren onderzoek naar de betekenis van deze steen der wijzen die ervoor zorgt dat het aardse leven behouden blijft. Olivijn bindt CO2.
Helaas is de huidige uitstoot van dit gas dermate groot geworden dat we de natuur een handje moeten helpen door de beschikbaarheid van deze revolutionaire bron te vergroten. Dat kan, want het mijnen van deze steen, die overal op aarde voorkomt, is eenvoudig en goedkoop.

Olaf Schuiling ontdekte en praktiseerde op kleine schaal tientallen nuttige toepassingen voor deze toversteen. De groene revolutie is binnen handbereik en iedereen kan er zijn steentje aan bijdragen tegen minimale kosten.

Nu nog de overheid ervan overtuigen dat het beoogde, zinloze en miljarden verslindende CCS-systeem snel van de baan moet.

Specificaties

ISBN13:9789038925738
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Elmar B.V., Uitgeverij
Verschijningsdatum:15-6-2017

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Olivijn, de steen der wijzen