Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 35% korting
,

Basiscursus XHTML, CSS en JavaScript

Paperback Nederlands 2005 9789039524527
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
57,95
37,95
VOORDEEL - 35% korting

Samenvatting

In dit 3-in-1 boek laten Peter Kassenaar en Peter Doolaard u kennis maken met XHTML 1.0, Cascading Style Sheets (CSS) 2.1 en JavaScript 1.5.

In het eerste boek leert u hoe u zelf goede websites ontwerpt met XHTML. Van uw eerste regel code tot het publiceren van een volledige, moderne website op internet. Door zelf XHTML te leren hebt u de volledige controle over het eindresultaat. Voorkennis van HTML is niet nodig, u leert alles vanaf het begin.

In het tweede boek leert u stap voor stap - en aan de hand van voorbeelden - hoe u de opmaak van webpagina's vastlegt in Cascading Style Sheets (CSS). U leert hoe u elementen als koppen, alinea's, afbeeldingen en koppelingen een eigen stijl geeft. Ook het opmaken van kaders en menu's komt aan de orde, evenals vloeibaar ontwerpen, waarbij de opmaak zich aanpast aan de venstergrootte. Tot slot worden positionering, het werken met lagen en dynamische stijlen behandeld.

In boek 3 leest u hoe de programmeertaal JavaScript werkt. Daarnaast leert u hoe u de browser bestuurt met JavaScript, zelf vensters opent, rollover-buttons maakt, werkt met datums en tijden en meer.

Specificaties

ISBN13:9789039524527
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:989
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:1-2-2010
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Peter Kassenaar

Peter Kassenaar is auteur van vele boeken over algemeen pc-gebruik, programmeertalen en internettechnieken en toepassingen als Dreamweaver en Flash. Daarnaast is hij docent en usability-expert. Peter Kassenaar is sinds 1988 op computergebied actief als programmeur en sinds 1995 (met uitzondering van de vakanties) dagelijks op internet te vinden. In 1996 programmeerde hij zijn eerste webpagina's in HTML 3.2 en vanaf 1997 volgden projecten voor databasegestuurde websites met PHP, ASP en ASP.NET. Hij heeft een eerstegraads onderwijsbevoegdheid alsmede diverse andere ICT-gerelateerde certificaten en diploma's. Via zijn eigen bedrijf adviseert hij bedrijven bij internet- en usabilityprojecten en verzorgd hij trainingen.

Andere boeken door Peter Kassenaar

Over Peter Doolaard

Peter Doolaard is eindredacteur en vormgever bij Van Duuren Media B.V. Hij redigeerde talloze boeken over aan computers gerelateerde onderwerpen en vertoont een bijna ongezonde belangstelling voor alles wat er op dit gebied valt te beleven. Peter Doolaard heeft zich daardoor ontwikkeld tot algemeen kennisvat dat zo nu en dan in boekvorm overloopt. Hij schreef eerder de Basiscursus CSS. Peter Doolaard is tevens muziekfreak die een groot deel van zijn resterende vrije tijd doorbrengt met een koptelefoon op.

Andere boeken door Peter Doolaard

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De voorbereiding
3. Beginnen met XHTML
4. Kennismaken met CSS
5. Koppelingen maken
6. Tekst opmaken mals XHTML-lijst
7. Meer over koppelingen
8. Afbeldingen op een webpagina
9. Tabellen en paginaopmaak
10. Formulieren
11. Overige technieken en JavaScript
12. Publicatie op het World Wide web

Appendix A: Alfabetisch overzicht van alle XHTML-tags

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basiscursus XHTML, CSS en JavaScript