Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Taal is zeg maar echt mijn ding

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789045047935
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Paulien Cornelisse schrijft over taal. Niet over hoe het zou moeten, of hoe verschrikkelijk het is dat er mensen zijn die ‘groter als mij’ zeggen. Nee. Het gaat over taal zoals die op dit moment gesproken wordt. Dat is soms walgelijk, en soms aandoenlijk.

Wat volgens Paulien Cornelisse in ieder geval vaststaat, is dat mensen bíjna nóóit zeggen wat ze bedoelen. ('Als ik even heel eerlijk ben' lijkt de opmaat tot vriendelijk commentaar, maar is meestal de inleiding tot keiharde kritiek onder de gordel). Veel mensen vinden dat wij ons vooral door het gebruik van taal onderscheiden van de wilde beesten.

Paulien Cornelisse ziet taal niet als een teken van civilisatie, maar meer als een voortzetting van omgangsvormen uit de oertijd. We zijn nog steeds bezig elkaar te vlooien en tegen elkaar te gillen, alleen doen we dat nu op een veel ingewikkelder manier. Je hebt ook mensen die niet willen toegeven dat de discussie inmiddels een ruzie aan het worden is. Die zeggen bijvoorbeeld: ‘Grappig dat je dat zegt,’ terwijl het helemaal niet grappig is.

Specificaties

ISBN13:9789045047935
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:70
Verschijningsdatum:17-6-2022
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
6 stemmen
3
2
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse (1976) is theatermaker en columnist. Haar cabaretvoorstelling Hallo Aarde ging in seizoen 2011-2012 in reprise.Taal is zeg maar echt mijn ding werd in 2010 onderscheiden met de Tollens-prijs wegens een 'opvallende literaire prestatie'. In hetzelfde jaar kreeg ze ook de Neerlands Hoop voor haar cabaretwerk. Paulien Cornelisse schrijft onder andere voor nrc.next, Jan en de Wereldomroep.(Foto: Tessa Posthuma de Boer)

Andere boeken door Paulien Cornelisse

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taal is zeg maar echt mijn ding