Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kopen, verhuren, verbouwen & btw

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2023 9789046611944
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek bevat alle relevante informatie inzake vastgoed en btw voor wie koopt, bouwt, verbouwt of verhuurt met toepassing van de btw.

Het bouwen en verbouwen worden aan de hand van een aantal vaak in de praktijk voorkomende vragen beantwoord. Zo wordt uitgelegd wanneer er sprake is van een nieuwbouw en wanneer van een verbouwing. Er wordt geanalyseerd wanneer 6 % kan toegepast worden en wanneer het 21 % is. Er wordt ook bepaald wanneer er “btw verlegd” moet toegepast worden en wanneer niet. En wat de gevolgen zijn van het onterecht factureren mét btw terwijl er gefactureerd diende te worden met “btw verlegd”. En wat als werken gefactureerd worden waarvan sommige werk in onroerende staat uitmaken en andere niet?

Hoe zit het met de tuinaanleg? En wat als werk in onroerende staat in onderaanneming gebeurt?

Het boek geeft naast de administratieve standpunten ook een overzicht van de relevante rechtspraak in concrete gevallen. Dat maakt het tot ultiem werkinstrument voor fiscaal juristen, advocaten en notarissen. Bovendien worden de toepasselijke regelingen ruim geïllustreerd met voorbeelden, waardoor het ook voor de leek zeer toegankelijk is.

Specificaties

ISBN13:9789046611944
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:364
Druk:2
Verschijningsdatum:3-4-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kopen, verhuren, verbouwen & btw