Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Met de controleur aan tafel

Weetjes over eten en drinken

Paperback NL 2023 9789046612125
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe interessant en uitdagend de fiscaliteit ook is, soms is het ook leuk om eens iets anders te doen. Dat was de gedachte die leefde bij de auteur om zichzelf en anderen aan te zetten om eens de tijd te stoppen en lekkere gerechten te bereiden. Alles begint met de liefde voor het product, voeg er geduld en leergierigheid aan toe en je ontdekt al snel de passie van een ambachtsman in de chef-kok.

Tijd nemen voor gezelligheid is in de huidige maatschappij waar het iedereen aan tijd ontbreekt niet zo evident. In dit boek vind de lezer klassiekers uit de Belgische maar ook internationale keuken die bij een goed glas voor een gezellige sfeer zullen zorgen.

De auteur kon het toch niet laten om de btw-regels rond spijzen en dranken in herinnering te brengen aan de lezer. En samen met de regels rond de geregistreerde kassa zijn die niet zo evident.

En hij zorgt voor de nodige weetjes die op een feest aan tafel of aan de toog stof voor reflectie geven… Weet u waarom de gewone vork in het bestek vier tanden heeft? Kent u het fijnste stukje van de kip: sot l’y laisse? Weet u waarom bepaalde eieren bruin en andere wit zijn? Waarom de bananen krom zijn? Kent u de oorsprong van de “hot dog”? Waarom een kreeft “Thermidor” zo heet? Waarom heet een louche café “kapperdoes”? En wat is een “bruin” café? Waar mogelijk wordt ook aandacht besteed aan gezond en vegetarisch koken!

Geniet van dit boek in al zijn aspecten!

5e, herwerkte en uitgebreide uitgave

Stefan Ruysschaert is beroepshalve met fiscaliteit bezig maar leerde de basisvaardigheden van het koken bij Spermalie in Brugge. Een gepassioneerde kok is een ambachtsman die de liefde voor het product omzet in heerlijk gerechten. Koken is een permanent leerproces en ons adagium is dan ook “quidquid discis tibi discis”.

Specificaties

ISBN13:9789046612125
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Uitgever:Maklu Uitgevers N.V.
Verschijningsdatum:7-8-2023
Hoofdrubriek:Koken en eten

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Met de controleur aan tafel