Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
,

De val van ABN Amro

Een reconstructie in zes aktes

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2008 9789047001881
Verkooppositie 18196136 dagen in de top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Opkopen, opheffen en opsplitsen. Wat tot voor kort het exclusieve terrein leek van hedgefondsen en private equity-huizen behoort sinds de overname van ABN Amro vorig jaar ook tot het repertoire van reguliere bedrijven. Drie banken, Fortis, Royal Bank of Scotland en het Spaanse Banco Santander, betaalden ruim 70 miljard euro om de grootste bank van Nederland onderling te mogen verdelen. Nooit eerder ging een Nederlands bedrijf voor zoveel geld over in buitenlandse handen. Het was een overwinning voor de aandeelhouders en een bittere teleurstelling voor directie en medewerkers - en voor een flink aantal Nederlanders dat lijdzaam moest toezien hoe het trotse ABN Amro zonder ingrijpen van de politiek van de kaart verdween.

In dit boek wordt de zwanenzang van De Bank aan de hand van een zestal sleutelmomenten geschetst. Op basis van gesprekken met betrokken bestuurders beschrijven de auteurs hoe al ruim voor de overnamestrijd bij ABN Amro het besef doordringt dat het roer moet worden omgegooid; de overnamepogingen van Antonveneta in Italië; het mislukken van de deal met ING die tot de oprichting van een Nederlandse kampioen had kunnen leiden, en natuurlijk de uiteindelijke 'coup' van het consortium, ingeleid door hedgefonds tci.

Het is een klassiek drama - uniek voor de Nederlandse financiële geschiedenis - dat de deur heeft opengezet voor vergelijkbare affaires in de toekomst.

Prisco Battes en Pieter Elshout volgden als redacteur bij Het Financieele Dagblad de overnamestrijd om ABN Amro van dag tot dag.

Specificaties

ISBN13:9789047001881
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:140
Druk:1
Verschijningsdatum:29-11-2011

Expertrecensies (2)

Koos Overbeeke | 12 februari 2009
'De val van ABN Amro' is een vlot en compact geschreven reconstructie over de val van ABN Amro. U leest het in een enkele regenachtige zondagmiddag weg. Het boek zet de feiten op een rij en laat zien hoe het rollenspel op het niveau van Europese banken wordt gespeeld.Lees verder
Overname ABN Amro krijgt bittere nasleep
Hans van der Klis | 25 mei 2008
Een paar weken geleden kwam het nieuws dat de Royal Bank of Scotland (RBS) harder gaat ingrijpen bij ABN Amro. Boven het al aangekondigde verlies van 7.800 banen, zullen nog eens honderden extra ontslagen vallen op de handelsvloer in Amsterdam, meldde Het Financieele Dagblad.Lees verder

Lezersrecensies

3.4 van de 5
15 stemmen
3
6
2
2
2

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

podcast
Prisco Battes over de val van ABN Amro
Pierre de Winter 2 december 2008 De dramatische deconfiture van ABN Amro werd als eerste beschreven door FD-journalisten Prisco Battes en Pieter Elshout. Hun boek De val van ABN AMRO is een bijzonder compact boek over de laatste jaren van De Bank. Boekcover vroeg een van de auteurs, Prisco Battes, naar de verschillen en overeenkomsten met het zojuist verschenen boek van Jeroen Smit, De prooi. En Boekcover vroeg Battes hoe hij de toekomst van ABN Amro ziet?
nieuws
Financiële titels in trek
Hans van der Klis 14 oktober 2008 Woensdag gaat de Frankfurter Buchmesse van start, de grootste beurs voor uitgevers ter wereld. Op de beurs zal veel aandacht uitgaan naar de wereldwijde financiële crisis: verschillende Nederlandse uitgevers zullen proberen hun slag te slaan met titels over 'de crisis'.
nieuws
ABN Amro: opsplitsingsmoe
Pierre de Winter 5 augustus 2008 Bij veel ABN Amro-medewerkers ligt de opsplitsingsoperatie langzamerhand rauw op de maag. Velen vertrekken dan ook. "De overheersende emotie is dat er sprake is van een fuck-up."
nieuws
Rutte is laat met zijn kritiek
Hans van der Klis 15 mei 2008 Volgens VVD Fractieleider Mark Rutte is het schandalig dat premier Balkenende niet heeft ingegrepen bij de overname van ABN Amro. Had hij enige druk uitgeoefend, dan was het misschien toch tot een fusie met ING gekomen; een combinatie die de vijfde bank ter wereld was geweest. Maar Rutte is wel wat laat met zijn kritiek.
Alle interviews en artikelen (4)

Over Prisco Battes

Prisco Battes is redacteur bij het Financieele Dagblad. De afgelopen jaren volgde hij de ontwikkelingen op de financiële markten. Voor die tijd werkte hij voor weekblad Elsevier waar hij onder andere verslag deed van de oorlog om Kosovo.

Andere boeken door Prisco Battes

Over Pieter Elshout

Pieter Elshout is redacteur bij het Financieele Dagblad.

Andere boeken door Pieter Elshout

Inhoudsopgave

Inleiding 7
Akte 1 - Het Italiaanse spiegelpaleis
Voorjaar 2005

Akte 2 - Mister X
Zomer 2005
Gianpiero Fiorani - De sluwe oplichter
Antonio Fazio - De gevallen patriarch

Akte 3 - Een geheim besluit
Zomer 2006

Akte 4 - De droomfusie mislukt
Najaar 2006
Rijkman Groenink - De vechtjas
Nout Wellink - De realistische toezichthouder

Akte 5 - In het vizier van de City
Najaar 2006

Akte 6 - Het einde van de bank
Zomer 2007
Chris Hohn - De aasgier-filantroop
Fred Goodwin - De Schotse houwdegen

Interviews
Arthur Martinez
Maurice Lippens
Arthur Docters van Leeuwen
Jacques Teuwen

Nawoord
Dankwoord
Register

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De val van ABN Amro