Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Mission Statement

Een praktijkboek voor strategische doelbepaling

Paperback Nederlands 2010 9789048607099
Niet leverbaar.

Samenvatting

Mission statements kunnen veel meer zijn dan een poster aan de muur. Het vergt echter kennis van zaken om een goed mission statement te ontwikkelen en te kneden tot een waardevol managementinstrument. Dit praktijkboek vormt de katalysator die zowel private als social profit organisaties moet toelaten om de toegevoegde waarde van hun mission statement in twaalf doelgerichte stappen te maximaliseren.

Elk van deze stappen bespreekt een essentieel onderdeel van het mission statementformulerings-, implementatie- en communicatieproces en vertaalt deze in praktijkgerichte werkbladen. Sleutelwoorden hierbij zijn: academisch onderbouwd, hoge praktijkgerichtheid, flexibiliteit en diepgaande strategische analyse.

Specificaties

ISBN13:9789048607099
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:170
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Aimé Heene

Aimé Heene is erebuitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent en gastdocent aan de Universiteit Antwerpen, het Europacollege te Brugge, en de Louvain School of Management. Hij specialiseerde zich in strategisch management voor bedrijven, publieke en non-profitorganisaties en is auteur van diverse Nederlandstalige en Engelstalige publicaties op het gebied van strategisch management. Hij was aan de Universiteit Gent oprichter en programmadirecteur van de specialisatieopleiding Master in Management van Overheidsorganisaties. Naast zijn academische activiteiten is prof. Heene actief als strategisch adviseur voor private en publieke organisaties. Hij verzorgt op regelmatige basis uiteenzettingen betreffende strategisch management in opleidingsprogramma's voor (overheids)managers in Vlaanderen en Nederland (Amsterdam, Groningen). Prof. Heene heeft ervaring als lid van de Raad van Bestuur en als voorzitter van non profitorganisaties in gezondheidszorg, samenlevingsopbouw en streekontwikkeling.

Andere boeken door Aimé Heene

Inhoudsopgave

Tabellen | Figuren
Introductie

1. Het concept 'mission statement'
2. Mission statements: een praktijkgerichte aanpak
3. Het mission statementformuleringsproces voorbereiden
4. Het formuleren van een mission statement
5. Het mission statement daadkrachtig implementeren
6. Het mission statement effectief en efficiënt communiceren

Referenties
Bijlage

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mission Statement