Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Netwerklandschap

Een routeplanner voor transformaties naar netwerkorganisaties

Paperback Nederlands 2005 9789052615325
Verkooppositie 999999972 dagen in de top 100
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Vroeger werden fabrieken gebouwd en bepaalden die fysiek de omgeving. Straten, wegen, kanalen en spoorlijnen werden aangelegd om mensen en goederen te vervoeren. Daarom heen werden woongebieden en andere voorzieningen gebouwd. De fabriek was nauw verweven met die gemeenschap. Daarbinnen was een vanzelfsprekende hiërarchie die liep van de directeur tot de jongste bediende. Een hiërarchisch patroon dat ook buiten de fabriek doorliep. De fabriek was de kern en in het landschap erom heen kwam je zo nu en dan.

Het landschap van de 21e eeuw ziet er anders uit. Netwerkorganisaties drukken geen fysieke stempel op hun omgeving. Soms weet je niet eens dat een bedrijf er is omdat in netwerkorganisaties zich veel virtueel afspeelt en mensen vanuit verschillende locaties op de wereld parallel met elkaar werken. In netwerkorganisaties zijn organisatiestructuren, hiërarchische verhoudingen en fysieke belemmeringen ondergeschikt aan de creatie en realisatie van producten en diensten. Hierbij zijn medewerkers nodig die innovatief en klantgericht zijn, initiatief nemen en over marktkennis beschikken. Kenniswerkers die constant in beweging zijn met meerdere activiteiten en in verschillende rollen. Horizontale verhoudingen zijn daarbij meer geëigend dan hiërarchische.

In het boek 'Netwerklandschap' wordt aan de hand van de metafoor van het landschap de transitie van een statische op hiërarchie georiënteerde bedrijfsorganisatie naar een dynamische op horizontale kennisverbinding gerichte netwerkverbinding beschreven. Het is geschreven op basis van academische inzichten en jarenlange praktijkervaring met transformaties naar netwerkorganisaties in uiteenlopende bedrijven en organisaties. Met een toegankelijke tekst en het kleurrijke uitvoering biedt dit boek een aantrekkelijke routeplanner om meer bedrijven, organisaties en kenniswerkers in beweging te brengen om bewust op pad te gaan richting innovatieve netwerkorganisaties.

Specificaties

ISBN13:9789052615325
Trefwoorden:netwerkorganisatie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:60
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:1
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Lezersrecensies

3.3 van de 5
3 stemmen
1
0
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Annemieke Roobeek

Annemieke Roobeek is als hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij directeur/oprichter van MeetingMoreMinds BV. Daarnaast is zij commissaris bij diverse (internationale) ondernemingen, voorzitter van NCTW-NEMO, het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie en is zij lid van de RLI- de Raden voor de Leefomgeving en Infrastructuur.

Andere boeken door Annemieke Roobeek

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Netwerklandschap