Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Het spiegelende brein

Over inlevingsvermogen, imitatiegedrag en spiegelneuronen

Paperback Nederlands 2008 9789057122767
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Hoe komt het dat wij andermans gedachten en gevoelens begrijpen? Gedachten lezen, empathie, inlevingsvermogen, aanvoelen - het zijn belangrijke kenmerken van de mens en voorwaarden voor vooruitgang en beschaving. We hebben het in ons, en sinds kort weten we ook hoe het werkt: door middel van de zogenaamde spiegelneuronen in ons brein, 'slimme cellen' die ons in staat stellen om anderen te begrijpen en bepalend zijn voor onze sociale vaardigheden.

Zoals The New York Times stelt: De ontdekking raakt talloze wetenschappelijke disciplines en verandert ons begrip van cultuur, empathie, filosofie, taal, imitatie, autisme en psychotherapie.

'Het spiegelende brein' is het eerste publieksboek over deze revolutionaire wetenschap. Marco Iacoboni beschrijft hoe de spiegelneuronen zijn ontdekt door het team van Giacomo Rizzolatti van de Universiteit van Parma, Italië, waaraan hij zelf was verbonden. Hij legt uit hoe ze werken en waarvoor ze belangrijk zijn: om anderen te begrijpen, voor imitatiegedrag, moreel gedrag, bij het leren, taalverwerving, bij verslaving, politieke voorkeur, het idee van de vrije wil, consumentenkeuzes en in de neuromarketing, een nieuw vakgebied dat zijn ontstaan dankt aan de ontdekking van spiegelneuronen. Iacoboni gaat ook in op situaties waarbij ze niet werken, zoals bij autisme.

Specificaties

ISBN13:9789057122767
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2008
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (1)

Gert Jan Schop | 10 april 2009
In mijn werk staat de mens centraal. Gedrag van het individu en van groepen mensen is de sleutel tot succes in veranderingstrajecten. Gedrag is uitermate boeiend en tegelijkertijd complex. Soms snap ik mensen niet! Als kerstcadeautje kreeg ik bijvoorbeeld van een relatie het boek 'Ben ik dat?Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
4 stemmen
3
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

geboekstaafd
Geboekstaafd: De top 3 van Alexander Waringa
Nienke van Oeveren 19 augustus 2015 Alexander Waringa is coach, docent en arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij is medeoprichter van eCoachPro. Sinds 2001 ontwikkelt hij internettoepassingen voor 'human development'. Hij is verbonden aan Tilburg University als onderzoeker naar de effectiviteit van coaching. Daarnaast is hij bestuurslid van de NOBCO, de brancheorganisatie voor coaches. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.
column
Wie volgt wie?
Michel Hoetmer 9 september 2010 Het is de natte droom van elke jongen: de baas spelen over anderen en de held uithangen. In mijn jeugd verslond ik allerlei boeken over types, zoals Michiel de Ruyter, Napoleon, de jongens van Bontekoe en de Kameleon. Uiteraard nam ik ook een flinke portie stripboeken tot me. Vooral Asterix en Obelix waren populair. Later verschoof mijn aandacht naar het schaakspel en dus bewonderde ik de ‘Groten der 64 velden’. Op een gegeven moment kopieerde ik zelfs het openingsrepertoire van een van mijn voorbeelden. Met een wat mager resultaat, maar toch...
Alle interviews en artikelen (2)

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Na-aperij
2. Playbackshow
3. Taal begrijpen
4. Zien is voelen
5. Oog in oog met jezelf
6. Gebroken spiegels
7. Superspiegels en de bedrading van de hersenen
8. The Bad and the Ugly: geweld en drugsverslaving
9. Behoeften en verlangens spiegelen
10. Neuropolitiek
11. Existentiële neurowetenschap en samenleving

Noten
Dankwoord
Index

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het spiegelende brein