Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Wetboek van strafrecht Curaçao (incl. Memorie van Toelichting)

Paperback Nederlands 2012 9789058507549
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Nadat op 7 juli 2011 de Staten van Curaçao het Wetboek van Strafrecht hebben aangenomen, is het op 15 november 2011 in werking getreden. Dit boek bevat de integrale tekst van het Wetboek van Strafrecht.

De redacteuren waren als medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam nauw betrokken bij het opstellen van de teksten voor het wetboek en de daarbij behorende Memorie van Toelichting.

Om de praktische toepassing van dit boek te vergroten en het duiden van de wetteksten te vereenvoudigen, wordt de lezer voorzien van een ruime uitleg van de opgenomen bepalingen doordat in dit boek een bewerkte en vernummerde versie van de Memorie van Toelichting is opgenomen. Voorts heeft de redactie, waar nodig, enig commentaar toegevoegd aan de officiële teksten. Op deze wijze is het boek zowel voor de praktijk als het onderwijs een belangrijke kenbron en naslagwerk.

Dit boek vormt het derde deel van deze reeks. Het eerste boek, 'Caribisch Wetboek van Strafrecht', verscheen eind 2008 bij dezelfde uitgever en had meer gedetailleerd de voorgestelde wijzigingen in het nieuwe Wetboek van Strafrecht als onderwerp. Het tweede boek, 'Strafrecht in de Antillen na '10-10-10'', bevat een schriftelijke weerslag van het congres met de gelijknamige titel, dat op 27 mei 2010 is gehouden op de Erasmus Universiteit Rotterdam. De op dat congres verwoorde inleidingen zijn voor dat boek in de vorm van een artikel gegoten.

Naast het wetboek van strafrecht bevat dit boek ook de Memorie van Toelichting.

Specificaties

ISBN13:9789058507549
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:278
Druk:1
Verschijningsdatum:28-3-2012
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Antillen

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over H. de Doelder

Prof. mr. H. de Doelder is werkzaam als hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door H. de Doelder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wetboek van strafrecht Curaçao (incl. Memorie van Toelichting)