Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Vloethemveld

Verborgen Parel

Gebonden NL 2022 9789058566683
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Talloze bezoekers beschouwen Vloethemveld als een verborgen parel, maar ook voor veel inwoners van de regio heeft het domein in het West-Vlaamse Zedelgem en Jabbeke nog lang niet al zijn geheimen en troeven prijsgegeven.

Dit unieke en gevarieerde bos- en natuurgebied van meer dan 350 ha heeft een rijk cultuurhistorisch verleden, waarin onder meer de graaf van Vlaanderen, het Sint-Janshospitaal van Brugge, de schaapsboerderijen uit de omgeving en beide wereldoorlogen een belangrijke rol spelen. Na de Eerste Wereldoorlog lag in Vloethemveld een belangrijk munitiedepot, en van 1944 tot 1946 was er een Brits krijgsgevangenenkamp, het grootste krijgsgevangenkamp in België en samen met dat in Jabbeke zelfs van Europa. Die combinatie van Europese topnatuur, militair erfgoed en bewaarde kunstwerken van krijgsgevangenen is uniek voor Vlaanderen, België en zelfs Europa.

Met deze bijzondere uitgave waaraan meer dan twee jaar werd gewerkt, wandel je door het verleden en heden van het Vloethemveld. Je ontdekt de vele gezichten van het natuurgebied door de ogen van archeologen, geografen, heemkundigen, geschiedkundigen, militairen, bosbouwers, biologen, vrijwilligers en liefhebbers. Een grote groep onderzoekers uit diverse vakgebieden doen hun verhaal. Alle auteurs en fotografen zijn elk op hun manier met het natuurgebied verbonden.

Vloethemveld, verborgen parel is het eerste boek dat een gedetailleerd overzicht biedt van het natuurgebied in al zijn aspecten, met veel nooit eerder gepubliceerd archiefmateriaal en schitterende foto’s. Een onmisbaar en boeiend naslagwerk voor natuur- en erfgoedliefhebbers.

Specificaties

ISBN13:9789058566683
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:240
Uitgever:Stichting Kunstboek
Verschijningsdatum:6-12-2022

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vloethemveld