Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ontdek je gebruiksaanwijzing

Hoe beinvloed jij je spanning?

Paperback Nederlands 2010
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Iedereen heeft een gebruiksaanwijzing. Daarin staat 'beschreven' hoe u reageert op stresserende situaties en wat u het beste helpt de ontstane spanning te verminderen zodat u u weer goed gaat voelen. Uw gebruiksaanwijzing is ontstaan uit een combinatie van temperament, overtuigingen die u gaandeweg hebt gevormd, invloeden vanuit uw opvoeding en cultuur, genetische componenten enzovoort.

Veel van wat u doet en hoe u denkt, is in de loop van uw leven een automatisme geworden. In 'Ontdek uw gebruiksaanwijzing' gaat het om bewustwording van die automatismen. Pas dan kunt u besluiten of u dat wel of niet wilt veranderen. In dit boek krijgt u praktische handvatten aangereikt die u helpen inzicht te krijgen in uw eigen gebruiksaanwijzing: hoe gaat u om met energiegevers en energievreters, hoe herkent en beïnvloedt u zelf uw spanningsopbouw, wat zijn uw valkuilen?

'Ontdek je gebruiksaanwijzing' bevat elementen uit de belangrijkste psychologische stromingen van dit moment, zoals mindfulness, cognitieve gedragstherapie, voice dialogue, neurolinguistisch programmeren.familie-opstelingen, en energiewerk.

Specificaties

ISBN13:9789058713094
Rubriek:Psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2010

Expertrecensies (1)

Stressles
Annegreet van Bergen | 5 april 2011
Iedereen die ooit wel eens overspannen is geweest of met een burn-out te maken heeft gehad, weet dat er allerlei signalen zijn die je ervoor waarschuwen dat je niet helemaal in balans bent. Wie verstandig is, negeert deze signalen niet, maar probeert te achterhalen waarvoor ze je willen waarschuwen.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Jannie Ligthart: ‘Bepaald gedrag verkleint de spanning’
Annegreet van Bergen 27 april 2011 Psychologe Jannie Ligthart heeft vaak lange wachtlijsten. Ligthart wilde die wachtende cliënten graag iets geven waarmee ze zelf alvast aan de slag kunnen gaan. Daarom zette ze een aantal dingen op papier over hoe spanning zich manifesteert en hoe je zelf stress kunt verminderen. De lijst met aandachtspunten dijde zo uit dat Ligthart besloot er een boek van te maken. Ontdek je gebruiksaanwijzing is een boek vol praktische handvatten geworden. Het is een waardevolle aanvulling binnen het nog steeds groeiende aanbod van anti-stressboeken.
Alle interviews en artikelen (1)

Inhoudsopgave

Gedicht: Bemerken bewerken

Inleiding

1 Ontdek je klas
2 Het stoplichtmodel
3 Hoe werkt ons denken?
4 Wat gaat er in je om?
5 Valkuilen die de spanning vergroten
6 Valkuilen die spanning verbloemen
7 Ontdek je eigen top drie
8 Piekermanagement
9 Van stoplicht naar gebruiksaanwijzing
10 Rust in je klas, rust in je hoofd

Bijlage: Het stoplichtmodel
Literatuur
Noten

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ontdek je gebruiksaanwijzing