Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Stalking Risk Profile

Richtlijnen voor Risicotaxatie en Management van Stalkers

Ringband Nederlands 2015 9789059729001
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Bijna twee decennia na de invoering van de eerste anti-stalkingwetgeving wordt stalking (h)erkend als relatief veelvoorkomend gedrag met potentieel ernstige gevolgen voor alle betrokkenen. Het doel van de Stalking Risk Profile (SRP) is om clinici te helpen bij het beoordelen van stalkers door op een gestructureerde manier een inschatting te maken van het soort risico en de gradatie van het potentiële risico in een specifieke casus.

De SRP helpt om factoren te identificeren die direct van invloed zijn op het stalkinggedrag, bij het doen van doelgerichte klinische interventies en ondersteunt bij het evalueren of het risico door de tijd verandert. De SRP is geen psychologische test. Het is zowel een raamwerk dat ondersteuning biedt aan hen die nog niet bekend zijn met het opmaken van risicotaxaties en het managen van stalkers, als zorgt het voor de verbetering van de vaardigheden van ervaren beoordelaars en behandelaars.

De SRP is ontwikkeld door een groep psychologen en psychiaters die een voortdurende interesse in wetenschappelijk onderzoek naar stalking hebben en daarnaast veel ervaring hebben met de klinische evaluatie en behandeling van stalkers en slachtoffers. Het combineren van deze ervaring met wetenschappelijke kennis over algemene risicotaxatie, maakt dat de SRP clinici in staat zal stellen uitgebreide, gestructureerde risicotaxaties op te maken. Dit geldt zelfs voor clinici die weinig ervaring hebben met de klinische complexiteit en realiteit van stalkingzaken.

Specificaties

ISBN13:9789059729001
Taal:Nederlands
Bindwijze:ringband
Aantal pagina's:130
Druk:1
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stalking Risk Profile