Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte rondom de feestdagen zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen

Informatie en opsporing

Handboek informatieverwerving, -verwerking en -verstrekking ten behoeve van de opsporingspraktijk

Paperback Nederlands 2013 9789067205658
Verkooppositie 2923917 dagen in de top 100
Dit product is niet meer leverbaar
61,95

Samenvatting

Zonder vergaring geen informatie
Zonder informatie geen opsporing
Zonder kennis geen recht

Vrijwel dezelfde regels vormden het uitgangspunt van de eerste en tweede druk van dit handboek en zij gelden na zes jaren nog steeds. Beide uitgaven hebben in die periode bewezen een onmisbare informatiebron te zijn voor iedereen die te maken heeft met informatie in opsporingsonderzoeken en/of de daarop volgende strafzaken.

Er is inmiddels heel veel veranderd wat betreft de informatievergaring door politie, bijzondere opsporingsdiensten en justitie. Niet alleen de regelgeving, zoals de Wet en het Besluit politiegegevens, is ingrijpend gewijzigd, mede onder invloed van met name Kaderbesluiten en Richtlijnen van de Europese Unie, maar ook de organisatie van de politie en het Openbaar Ministerie is sterk veranderd. Dit heeft veel invloed op het proces van verwerving, verwerking en verstrekking van informatie in het kader van de opsporingspraktijk. Tenslotte is er de afgelopen jaren op deze gebieden veel nieuwe jurisprudentie verschenen, zowel op het gebied van opsporing als met betrekking tot de rechten van de betrokken burgers.

Al deze ontwikkelingen hebben geleid tot deze geheel herziene, geactualiseerde en opnieuw sterk uitgebreide derde druk. Daarnaast is, mede naar aanleiding van opmerkingen van gebruikers, de opzet en indeling ingrijpend veranderd. Hierdoor zullen politie, bijzondere opsporingsdiensten, justitie, maar zeker ook de advocatuur nog meer profijt hebben van dit op de dagelijkse praktijk gerichte boek.

SSR, het opleidingsinstituut van de Rechterlijke Organisatie, en Uitgeverij Kerckebosch beogen met deze uitgave helderheid in de vaak onoverzichtelijke en grote hoeveelheid informatie en ingewikkelde nationale en internationale regelgeving op het terrein van informatieverwerving en -verwerking in de opsporing. Door daarnaast uitgebreid inzicht te geven in het gevoelige en soms geheime werk van de Teams Criminele Inlichtingen en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst worden handvatten geboden voor een betere toetsing door rechter en verdediging van de wijze waarop opsporingsdiensten en Openbaar Ministerie informatie gebruiken in opsporingsonderzoeken, met als resultaat een eerlijker en dus beter strafproces.

Specificaties

ISBN13:9789067205658
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:3
Verschijningsdatum:9-1-2016
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Dirk van der Bel

Mr. Dirk van der Bel is officier van justitie bij het Landelijk Parket te Rotterdam.

Andere boeken door Dirk van der Bel

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Informatie en opsporing