Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789076834894. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Handboek OR & Arbo

Paperback Nederlands 2023 9789083336817
Verkooppositie 3540Hoogste positie: 232
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Waarom is arbo zo belangrijk voor de OR?
Goede arbeidsomstandigheden zijn een van de meest besproken onderwerpen in elke ondernemingsraad. En terecht, want weinig is zo belangrijk als de zorg voor een goede veiligheid en gezondheid van medewerkers. Dat gaat niet alleen over hun fysieke veiligheid en gezondheid, maar ook psychosociale arbeidsbelasting. En over duurzame inzetbaarheid en hybride werken, die ook hun weerslag hebben op het arbobeleid. De OR is daarbij de schakel tussen bestuurder en werkvloer.

Van tillen tot werkdruk
Van oudsher associëren de meeste mensen arbeidsomstandigheden met werken met onveilige machines, gevaarlijke stoffen, zwaar tillen en struikelgevaar. In de afgelopen decennia is de nadruk echter steeds meer komen te liggen op psychische veiligheid en gezondheid. Tegenwoordig lopen werknemers vaker gevaar door agressieve klanten, pestgedrag van collega’s en toenemende werkdruk. Gelukkig heeft de OR veel wettelijke bevoegdheden als het gaat om het vormgeven van arbobeleid in organisaties. Aanpassingen van de Arbowet hebben deze bevoegdheden alleen maar uitgebreid.

Van RI&E tot verzuimbeleid
Met het ‘Handboek OR & arbo’ kan je als OR ervoor zorgen dat goede arbeidsomstandigheden onderdeel worden van het organisatiebeleid. Je krijgt inzicht in alle OR-rechten bij arbo. Je ontdekt wat de rol van de OR is bij de risico-inventarisaties en -evaluatie (RI&E) en het verzuimbeleid. En je leert hoe de OR een betere gesprekspartner wordt voor de bestuurder. Dit boek bevat veel praktische tips, checklists en voorbeelden, zodat de rol van OR bij arbo concreet wordt

Specificaties

ISBN13:9789083336817
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:Performa
Druk:4
Verschijningsdatum:1-6-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Heleen Hoogeveen

Heleen Hoogeveen begeleidt als senior consultant OR'en en bestuurders bij alle juridisch getinte vraagstukken die zij in het medezeggenschapswerk tegenkomen. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat zij juridische zaken niet isoleert, maar bekijkt in een bredere context.

Andere boeken door Heleen Hoogeveen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek OR & Arbo