Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
,

De Management Toolbox - deel 8: Leiding geven

Managementvaardigheden praktisch besproken

Audio-cd Nederlands 2006 9789077387313
Dit artikel is niet leverbaar.

Samenvatting

Leiding geven is een controversieel begrip: zonder leiders kúnnen we niet, maar al te zeer gestuurd worden, wíllen we niet. 'Oud leiderschap' is uit, omdat het nogal dwingend van karakter is, maar wat houdt leiding geven in onze moderne tijd dan in?

Op deze cd komt aan de orde dat hedendaagse vormen van leiding geven andere kwaliteiten vergen (zonder de oude methoden overigens helemaal ter zijde te schuiven). De leider van de toekomst mixt diverse stijlen, speelt verschillende rollen en is zich bewust van De tien geboden van leiding geven.

Specificaties

ISBN13:9789077387313
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-cd
Aantal pagina's:60
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ronald Buitenhuis

Na de School voor de Journalistiek en een periode als freelance journalist heeft Ronald Buitenhuis enkele jaren bij een persbureau in Oost-Nederland gewerkt. Daarna was hij (eind)redacteur bij het Kluwer-tijdschrift ELAN, vakblad voor Directeuren en Commissarissen. Eind jaren negentig is het vaste dienstverband ingeruild voor zelfstandig ondernemerschap, onder meer met freelance (beurs)verslaggeving voor Business Update; het eerste beursprogramma op de Nederlandse televisie. Een logische vervolgstap was het freelance-eindredacteurschap bij RTL Z. De laatste jaren is geschreven pers de hoofdmoot van zijn activiteiten. Vaktijdschriften, kranten, boeken, interne communicatie... Daarnaast is Buitenhuis ook actief op het gebied van cd's en televisie.

Andere boeken door Ronald Buitenhuis

Over Marike van Zanten

Marike van Zanten (1961) is financieel-economisch journalist. Ze publiceerde de afgelopen jaren onder meer in Communicatie, ELAN, Het Financieele Dagblad, Intermediair, Management Scope en Slow Management over corporate governance, management, strategie & leiderschap en gender diversity. Zo is ze samen met Jos van Hezewijk verantwoordelijk voor de 'Top 50 machtigste vrouwen' in het blad Management Scope. Ook is ze redacteur van het e-zine Governance Update. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, die ze in 1988 cum laude afrondde, was ze een jaar lang werkzaam bij Sijthoff Pers. Vervolgens was ze van 1991 tot en met 2002 verbonden aan ELAN, magazine voor directeuren en commissarissen, voor ze zich in 2003 zelfstandig vestigde.

Andere boeken door Marike van Zanten

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Waarom hebben we leiders nodig?
3. Leiderschapstheorieën
4. De acht rollen van management
5. Managen van dieren
6. Macht
7. Effectief leiderschap en EQ
8. 'Group think'
9. De tien geboden van leiderschap
10. 'Lessons learned'

Speelduur ± 66 minuten
Inclusief pdf-bestand met integrale tekst

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Management Toolbox - deel 8: Leiding geven