Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Business Spiritualiteit Magazine 3 - Spiritualiteit in bedrijf

Paperback Nederlands 2008 9789077983362
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Alweer een tijdschrift over spiritualiteit? We horen het u denken. Spiritualiteit staat tegenwoordig in de belangstelling. Maar andere tijdschriften gaan vooral over religie, individuele spiritualiteit en esoterische praktijken. Er is weinig in te vinden over de spiritualiteit van het zakendoen en de zingeving van het management. 'Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode' wil in die leemte voorzien.

De derde editie van BSMN gaat onder andere over inspirerend leiderschap en ruimte voor stilte. De artikelen in dit nummer helpen het grondinzicht van businessspiritualiteit te verduidelijken en concreter gestalte te geven.

Specificaties

ISBN13:9789077983362
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:56
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Gerrit Broekstra

Gerrit Broekstra, oorspronkelijk opgeleid en gepromoveerd als natuurkundige, was als Hoogleraar Organization Behavior verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, de Kellogg School of Management van Northwestern University in Chicago en ten slotte aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was actief in de systeembeweging; acht jaar als voorzitter van de Systeemgroep Nederland en vier jaar als President van de IFSR, de International Federation for Systems Research in Wenen. Hij was ook management-consultant voor vele bedrijven. Zijn onderzoeksbelangstelling ging vooral uit naar de toepassing van de chaos en complexiteitstheorie op organisatiegedrag. Sinds zijn emeritaat is hij ook geïnteresseerd in businessspiritualiteit en in het bijzonder de integratie van westerse rationaliteit met oosterse filosofie om te komen tot een meer duurzaam model van leiderschap en vernieuwing in organisaties.

Andere boeken door Gerrit Broekstra

Inhoudsopgave

Editorial
Wat is businessspiritualiteit?
Zoeken naar inspirerend leiderschap in organisaties
Is er een spirituele coming-out op de werkvloer nodig?
Tien managementbeloften van het Openbaar Ministerie
Herman Schreuder: 'Mijn ambitie is om mensen binnen organisaties wakker te maken'
Waarom gaan bedrijven niet grootschaliger met spiritualiteit aan de slag?
Kiest u voor het rijk der hemelen of voor het rijk der aarde?
Kein Keloel! - column
'Verleg je stroom en je ziet zoveel meer'

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Spiritualiteit Magazine 3 - Spiritualiteit in bedrijf