Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Sturen op projectsucces

Voor en door projectmanagers

Gebonden Nederlands 2014 9789081234009
Niet leverbaar.

Samenvatting

KWD Resultaat management hecht veel waarde aan het delen van kennis en ervaring op het gebied van programma- en projectmanagement. Dit doen wij dor regelmatig seminars en symposia te organiseren. Daarnaast onderzoeken wij samen met bedrijven en universiteiten relevante vraagstukken op dit vakgebied. De komende jaren willen we de resultaten van onze onderzoeken in de vorm van praktijkgerichte boekjes ontsluiten: de KWD-reeks. Voor en door projectmanagers.

Dit eerste deel gaat over succes. En dan concreet over de vragen: wanneer is een project succesvol? En hoe kun je daar op sturen? Het is een ontdekkingstocht langs succes, de aspecten van succes, projectbesturing en stakeholders. En uiteindelijk leidt dat naar een visie en aanpak om samen te gaan sturen.

Een visie waarin feiten en percepties even belangrijk zijn. Een aanpak die niet moeilijk is maar wel de moeilijke vraag aan de orde stelt: wanneer is dit project voor jou succesvol? Met deze visie en aanpak willen we projectmanagers, opdrachtgevers en stuurgroepen een praktische handreiking geven om hun eigen projectsucces te definiëren en daar samen op te kunnen sturen. Aks dit boekje jouw project in de richting van het gewenste succes brengt, dan zijn wij in onze opzet geslaagd.

Beschikbare testen!
Bij deze derde editie heeft KWD heeft ook enkele testen ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Lees het boek en doe deze testen zelf op www.kwdrm.nl/PMKennis.

Specificaties

ISBN13:9789081234009
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:48
Druk:3
Verschijningsdatum:11-11-2014
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:
Serie:KWD Reeks

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Fred Heemstra

Fred Heemstra is sterk in het herkennen en analyseren van problemen, in het scheiden en onderscheiden van problemen en symptomen. Hij heeft ruime ervaring in het uitvoeren van risico-analyses en kwaliteitsaudits van grote, complexe projecten en heeft over deze onderwerpen een aantal boeken en vele artikelen geschreven. Hij is naast senior consultant bij KWD hoogleraar Bedrijfskunde en Informatica.

Andere boeken door Fred Heemstra

Over Luuk Ketel

Luuk Ketel is een pragmatisch ingestelde ondernemer op het snijvlak van mens en inhoud. Hij creëert beweging en realiseert tegelijk resultaten. Brengt belangen van verschillende niveaus op één lijn, verbindt mensen, geeft structuur, zet de koers uit en is vasthoudend tot het eindresultaat. Luuk is nuchter en intuïtief, rekening houdend met politieke gevoeligheden of mogelijke risico’s.

Andere boeken door Luuk Ketel

Over Arjan Jonker

Arjan Jonker is "De motor achter een project." Brengt activiteiten op gang, versnelt waar nodig en plaatst problemen in een breder kader. Analyseert hoofd- en bijzaken snel en trefzeker, heeft inhoudelijk én bestuurlijk overzicht. Werkt gestructureerd met een pro-actieve en anticiperende instelling. Hij heeft een sterke resultaatgerichtheid met een flexibele instelling die niet ontmoedigd raakt bij tegenslag.

Andere boeken door Arjan Jonker

Over Marcel van Beemdelust

Marcel van Beemdelust is een zelfstarter en door zijn jarenlange werkervaring als allround te bestempelen. Kenmerken van zijn werkwijze zijn direct, nauwkeurig, vooral pragmatisch, logisch en onafhankelijk. Marcel’s grootste bijdrage aan elke organisatie is zijn vermogen om te komen tot zinvolle en tastbare resultaten ondanks sterke oppositie of concurrentie. Marcel neemt graag verantwoordelijkheid en hij daagt anderen uit om het beste in hun naar boven te halen. Marcel is niet bang om buiten zijn comfort zone te gaan om een goed resultaat te behalen.

Andere boeken door Marcel van Beemdelust

Inhoudsopgave

Over KWD

1. Een succesvol project?
2. Succes: een multidimensionaal begrip
3. De succesfactoren en hun beeld van projectsucces
4. Invulling van het begrip projectsucces
5. Sturen op projectsucces in de praktijk

Bijlagen:
1. Gebruikte termen
2. Literatuurlijst
3. Publicatielijst

Mogelijke KPI’s voor het succes van een IT-project

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sturen op projectsucces