Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Digital Empathy

De Achilleshiel van IT

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789082556421
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
Voormalig top 100Totaal 137 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Er was eens een bedrijfsonderdeel dat werd opgericht om computers te bedienen: de afdeling automatisering, later omgedoopt tot de afdeling informatietechnologie (IT). Decennia later zijn IT-afdelingen omvangrijker en belangrijker voor de bedrijfscontinuïteit dan ooit. Maar bijnamen als 'het fort' of 'de bunker' maken duidelijk dat IT vaak nog een geïsoleerde plek inneemt binnen de organisatie. Dat is het laatste wat je wilt wanneer digitalisering het bestaansrecht van je onderneming maakt of breekt.

Hoe vindt IT als discipline zichzelf opnieuw uit? Het antwoord ligt niet in een nieuw procesmodel of een andere methodiek; de oplossing begint met empathie.

Nieuwsgierigheid, creativiteit en inlevingsvermogen bepalen in grote mate het succes van IT. Dit boekje is voor mensen die open staan voor verandering: of je nu wel of niet IT'er bent. Digital Empathy levert inspiratie en handvatten: van het waarom tot de aanpak van experience level agreements. Het kwartje valt vanzelf bij het lezen... of niet. In dat laatste geval is er nog altijd de bumpersticker 'Ik ben niet goed in empathie, neem je ook genoegen met sarcasme?'

Specificaties

ISBN13:9789082556421
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:110
Uitgever:Giarte
Druk:1
Verschijningsdatum:28-7-2016
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (1)

Digital Empathy - De achilleshiel van IT
Sjors Meekels | 5 september 2016
Digital Empathy - De achilleshiel van IT, de eerste twee woorden van de titel van het boekje van Marco Gianotten zijn zowel paradoxaal als prikkelend. Zoiets als binair inlevingsvermogen, nullen en enen – maar dan met gevoel. Bestaat deze combinatie überhaupt wel?
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marco Gianotten

Marco Gianotten is oprichter van onderzoeks- en adviesbureau Giarte. Marco helpt organisaties bij het omdenken over het managen van informatietechnologie. Hij schrijft, publiceert, spreekt en versimpelt complexe materie. Na zijn studie belandde hij in de IT als niet-techneut en verbaasde zich over de mentale kloof tussen IT’ers en de rest van de mensen in een onderneming. Die verwondering is gebleven. Zijn leidmotief? Keep wondering.

Andere boeken door Marco Gianotten

Inhoudsopgave

Voorwoord - Waarom je niet ontkomt aan digital empathy

1. Op weg naar een IT-crisis
2. De ingrediënten van IT nieuwe stijl
3. Experience First met de XLA

Noten
Leeslijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Digital Empathy