Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Levenslust

Lessen van een levenskunstenaar

Paperback NL 2023 9789083207834
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een Surinaams-Indiaas jongetje wordt geboren in een onderwijzersgezin in een dorpje in vrolijk multiculti Suriname. Roti, meditatie en kerrie zitten in zijn DNA. Een waarzegster voorspelt zijn moeder dat haar kleine springemans een groots en meeslepend leven tegemoet kan zien. Moeders gelooft in haar kindeke en voedt haar slimmerikje warm en liefdevol op en beschermt hem tegen zijn gewelddadige alcoholische vader. Op zijn 18e zet ze hem in zijn eentje op het vliegtuig naar Nederland, waar hij in ijltempo inburgert en zijn communicatiestudie aan de Utrechtse universiteit afrondt.

Hij sluit in iedere levensfase nieuwe vriendschappen, wordt het choco-adoptiefje van VVD-leider Frits Bolkestein, die hem leert om verwarring te stichten. Meer oudere heren uit het Nederlandse establishment ontdekken dit charmante ventje en stuwen hem op in zijn nieuwe vaderland.

Hij maakt een flitsende carrière als trendwatcher, creëert in Amsterdam en Almere sprookjeshuizen vol kunst en antiek waarin hij met zijn twee grote liefdes dolgelukkig is. Hij creëert een vramilie (=zelfgekozen familie van vrienden en geselecteerde bloedverwanten) en vrollega’s (= collega’s waar hij bevriend mee is geraakt), bouwt een wereldwijd netwerk op, maakt een spirituele groei door en realiseert al zijn jongensdromen. Hij wordt gezien en gehoord. Yet nobody gets too much Heaven from above.

Ziekte, dood en andere malheur verwonden hem. Toch gaat hij (blij)moedig voorwaarts, omdat hij gelooft dat geluk maakbaar is. Met wilskracht, humor, zelfspot en relativeringsvermogen vindt hij zichzelf keer op keer opnieuw uit. Zijn aanstekelijke levenslust en kwetsbaarheid ontroeren velen. In deze autobiografie verhaalt deze geboren storyteller over zijn leven, successen, tegenslagen, liefdes en vriendschappen, passies, toekomstidealen en levenslessen.

Over de auteur:

Adjiedj Bakas is onze ‘meestervoorspeller (De Telegraaf), ‘vooruitblikkoning’ (Volkskrant), ‘trendwatcher des vaderlands’ (NRC Handelsblad), ‘veelgevraagd spreker met een uitbundig, extravert karakter’ (Trouw), ‘een vooraanstaande trendwatcher’ (China Daily), ‘die zijn wortels in drie continenten goed benut’ (Times of India) en ‘hij kan vertellen als de beste!’ (Suddeutsche Zeitung). Hij verkocht al meer dan 1 miljoen boeken en gaf duizenden lezingen in binnen- en buitenland over de toekomst.

Specificaties

ISBN13:9789083207834
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:368
Uitgever:Batavia Publishers
Verschijningsdatum:22-8-2023
Hoofdrubriek:Spiritualiteit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Levenslust