Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De menselijke maat

Stap in de cirkel van empathisch leiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789083224510
Voormalig top 100Totaal 6 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

In de harde wereld waarin we elkaar constant de maat nemen is de menselijke maat een belangrijk, zo niet hét belangrijkste onderdeel van onze samenleving.

'De menselijke maat' is een meetlat waar je je gedachten, gevoelens, gedrag en handelen aan af kunt meten. Mensen verlangen naar een empathische specialist. Authenticiteit en compassie zijn onmisbaar om als professional blijvend succesvol te zijn. Het is cruciaal om je persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen of te versterken. Want hoe echter het contact is met jezelf, hoe beter de verbinding is met je omgeving en anderen.

Mr. Marie-José E. Gilsing ontwikkelde de cirkel van empathisch leiderschap, met de boodschap: 'zorg voor elkaar'. Ze legt uit wat het doorlopen van de zeventien stappen van de cirkel haar als mens en als advocaat, en daarmee haar cliënten heeft gebracht. Het boek duidt "nieuw leiderschap" nader, ook in een zoektocht naar het medemenselijke antwoord op de toenemende polarisatie binnen onze samenleving.

Vertrouwen en de menselijke maat zijn met recht de twee nieuwe sleutelwoorden in het regeerakkoord van het kabinet Rutte IV. Daarmee is het boek een oproep om de menselijke maat in je leven en in je dienstverlening als professional te brengen.

Het boek is een verrijkend handboek voor rechtenstudenten en professionals in de advocatuur, en inspirerend voor ieder mens en dienstverlener buiten de advocatuur.

Hulde aan de auteur die op een heldere wijze uitlegt dat de menselijke maat in de juridische arena en in de samenleving de plek moet krijgen die het verdient. Dat een dossier meer is dan een nummer en dat achter elke zaak een hart klopt - Rik Felderhof

Specificaties

ISBN13:9789083224510
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:10-3-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De menselijke maat - Mens en functie in balans
Christel Deckers | 15 juli 2022
Je bent aan de ene kant een mens en je vervult aan de andere kant een functie. Hoe zorg je ervoor dat je als mens én functionaris met elkaar in verbinding blijft? Met andere woorden welke normen en waarden hanteer je privé en vind je ook in je werk belangrijk? Daarover gaat De menselijke maat.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
4 stemmen
4
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
De menselijke maat - Stap in de cirkel van empathisch leiderschap
Marie-José Gilsing 29 april 2022 Niet eerder werd er een boek uitgebracht over de menselijke maat in de context van de juridische wereld. Een delicaat onderwerp over de maat van het toepassen van menselijk gevoel in de advocatuur, bedrijfsleven en politiek dat volop in de belangstelling staat. 

Over Marie-José Gilsing

Marie-José Eleonore Gilsing werkt als gespecialiseerd familierechtadvocaat-mediator en als advocatencoach. Voor haar werk als coach heeft ze een post hbo-coaching opleiding met goed gevolg afgerond. Sinds 2013 heeft ze, tegenwoordig gevestigd in Leiden, haar eigen advocatenpraktijk onder de naam Orbis Advocatuur, www.orbisadvocatuur.nl. Naast haar advocatenpraktijk coacht ze via Cirkel Coaching advocaten en (rechten)studenten om blijvend succesvol en blijvend in balans te zijn in de advocatuur. Regelmatig verzorgt ze lezingen en gastcolleges aan studenten en jonge advocaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, onder meer aan de Hogeschool Utrecht. Ze is ingewijd als Reiki Master en in die hoedanigheid verzorgt ze reiki cursussen. Marie-José woont samen met haar man Driek en haar twee dochters Anna en Kiki. ‘Tegenwoordig is het onmisbaar om de menselijke maat in je werk te betrekken. Mijn bedrijfsnamen en logo dragen visueel mijn levensovertuiging uit van de onderlinge verbondenheid van de mensheid op aarde. Dit gevoel is de opmaat voor een verhouding op basis van gelijkwaardigheid en menswaardigheid. We moeten leren elkaar te vinden in wat ons met elkaar verbindt, namelijk mens zijn. Dat zorgt voor de menselijke maat. Ken u zelve is hier het adagium, want elk inzicht in je leven begint met echt inzicht in jezelf.’

Andere boeken door Marie-José Gilsing

Inhoudsopgave

Mr. Marie-José E. Gilsing, aangenaam
Op zoek naar de menselijke maat
De stand van de advocatuur


De cirkel van empathisch leiderschap

Ik Voordat ik met de ander kan werken, leven en samenzijn moet mijn innerlijke ik op orde zijn. Daarvoor biedt de cirkel van empathisch leiderschap je 13 stappen.

Stap 1 Ego-Zegen of valkuil
Stap 2 Bewustzijn – Bewust van "je zijn" zijn
Stap 3 Intuïtie – Het innerlijke weten
Stap 4 Authenticiteit – Bak je eigen taart
Stap 5 Compassie – Word je eigen allerbeste vriend(in)
Stap 6 Moed – Omarm fouten om de ladder van succes te bestijgen
Stap 7 Veerkracht – Zo sterk zijn als bamboe
Stap 8 Zelfvertrouwen – voorzie je leven van je eigen signatuur
Stap 9 Beleving – Leer stil te zijn
Stap 10 Zingeving – Bezield leven
Stap 11 Missie – Begin met het einde voor ogen
Stap 12 Visie – Charismatisch zijn
Stap 13 Toegevoegde waarde – Empathisch dienen

De ander Je komt als mens en professional pas goed tot je recht als je beseft dat je de ander nodig hebt voor totale synergie en levensgeluk. In 4 stappen laat de cirkel van empathisch leiderschap je zien hoe je je in je leven en in je werk ontwikkelt van goed naar excellent.

Stap 14 Loyaliteit – Onderlinge verbondenheid
Stap 15 Vertrouwen – Leven zonder eisen en verwachtingen
Stap 16 Nederigheid – Een toontje lager zingen
Stap 17 Gezamenlijke missie – Go with the flow

Dank je wel
Literatuurlijst
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De menselijke maat