Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Frank Schaper over leiderschap (Management Topics)

Hoe je een geboren leider wordt

Luisterboek Nederlands 2010 9789089590503
Verkooppositie 995829 dagen in de top 100
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Leiderschap is 'hot', al jaren. Maar wat is leiderschap eigenlijk? En kun je dat leren, leiderschap? Frank Schaper schreef een zeer eigenzinnig boek over het fenomeen leiderschap: Hoe je een geboren leider wordt? In dat boek komt hij tot de gedurfde stelling dat geboren volgerschap aan de basis ligt van leiderschap. De vraag is natuurlijk wat de implicaties hiervan is voor hedendaagse leiders. Schaper beantwoordt die vraag door antwoord te geven op de volgende deelvragen: In hoeverre kan een leider authentiek zijn? Moeten wij onze zoektocht naar goed leiderschap niet verleggen naar goed volgerschap? En als dat zo is, wat is dan goed volgerschap? In welke mate is een leider geneigd klonen van zichzelf om zich heen te verzamelen of kan hij zich beter richten op zijn eigen voorbeeldgedrag?

Laat u in deze aflevering van Management Topics inspireren om op zoek te gaan naar uw leiderschapsvoorbeelden, en hoor waarom bewustwording van wat er op de achtergrond speelt bij leiderschap al het halve werk is.

Frank Schaper is voormalig topmanager bij KLM, uitvinder van de perfect ronde bal, en tegenwoordig actief als auteur, personal coach, trainer en consultant.

Specificaties

ISBN13:9789089590503
Taal:Nederlands
Bindwijze:luisterboek
Aantal pagina's:4
Druk:1
Verschijningsdatum:20-10-2010
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frank Schaper

Frank Schaper (1958), voormalig manager bij de KLM, is sinds 2002 zelfstandig leiderschapstrainer, executive coach en auteur van zeven boeken. Hij is (mede-)uitvinder van de perfect ronde NIKE-voetbal. Als ingenieur Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek woonde en werkte Schaper in Amerika toen Ronald Reagan tot president werd gekozen, waarna zijn fascinatie voor het land en haar leiders nooit meer is weggegaan. De thema’s persoonlijkheid, dictators, leiderschap en rolmodellen heeft Schaper eerder beschreven in Het Enneagram en het team in jezelf (2003), Hoe je een geboren leider wordt (2009) en Het dictatorvirus (2015). Aan The Great American Dictator heeft Schaper zes jaar gewerkt.

Andere boeken door Frank Schaper

Inhoudsopgave

1. Inleiding

Hoe je een geboren leider wordt
2. Spiegelneuronen en rolmodellen
3. Leiders zijn volgers
4. Geboren dictators
5. Implicaties voor hedendaagse leiders

Interview met Frank Schaper over
6. Strips en rolmodellen
7. Leiderschap
8. Nederlands leiderschap
9. Bewustwording

10. Epiloog

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Frank Schaper over leiderschap (Management Topics)