Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Wegen rond pensionering

nieuwe transities en trajecten

Paperback NL 2014 9789089646422
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Weinig onderwerpen houden de gemoederen zo bezig als de toekomst van ons pensioen. De onzekerheid op de financiële markten en de vergrijzing van de samenleving zetten traditionele opvattingen over werk en pensioen op hun kant. De veranderende pensioenregelingen nopen tot langer werken en het ontwikkelen van nieuwe werkarrangementen voor een optimale inzet van ouderen op de arbeidsmarkt. Pensionering verandert bovendien steeds meer in een proces dat zich over een reeks van jaren kan uitstrekken. Wegen rond pensionering: nieuwe transities en trajecten laat niet alleen zien hoe het verlaten van de arbeidsmarkt in de loop van de afgelopen decennia is veranderd, maar toont ons ook de wegen waarlangs nieuwe generaties ouderen hun loopbaan en participatie vormgeven en voortzetten.

Kène Henkens is verbonden aan het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) en tevens hoogleraar Pensioensociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Matthijs Kalmijn is hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en tevens verbonden aan het NIDI. Fleur Thomése is universitair hoofddocent Sociologie en directeur van het Talma Institute for the Study of Work, Care, and Welfare aan de Vrije Universiteit.

Met bijdragen van Marleen Damman & Kène Henkens; Maria Münderlein, Joop Schippers, Ferry Koster & Pearl Dykstra; Mark Visser, Maurice Gesthuizen, Gerbert Kraaykamp & Maarten Wolbers; Rabina Cozijnsen, Nan Stevens & Theo van Tilburg; Levi van den Bogaard & Matthijs Kalmijn; Hanna van Solinge & Ellen Dingemans.

Specificaties

ISBN13:9789089646422
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:AUP Wetenschappelijk
Verschijningsdatum:15-1-2014

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wegen rond pensionering