Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wending naar welzijn in werk

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789089656414
Direct te downloaden

Samenvatting

Deze publicatie gaat in op de wijze waarop vier bedrijven hun commitment aan het welzijn en de bloei van de medewerkers invullen. Het betreft middelgrote ondernemingen: Koninklijke Auping, Koninklijke Van Wijhe Verf, Royal Lemkes en Viisi. Drie van hen bestaan al meer dan honderd jaar. Viisi ontstond in 2011 als gevolg van een management buy-out. De bedrijven hebben weinig met elkaar gemeen, anders dan dat zij prioriteit geven aan het welzijn van hun medewerkers.

Wij zetten uiteen hoe zij daar invulling aan geven, hoe ze luisteren naar medewerkers, horen wat zij zeggen en daar actief op inspelen. Vervolgens vergelijken we de lessen uit de verschillende bedrijven. We beginnen het boek echter met een uiteenzetting over het begrip ‘agape’ en de operationalisering daarvan aan de hand van de Franse filosoof Emmanuel Levinas. De introductie wordt gevolgd door een korte uiteenzetting over het welzijn en de bloei van medewerkers – resulterend in een welzijnsweb.

Dit web bestaat uit zes dimensies die aangeven op welke wijze de onderneming medewerkers in staat stelt zich als persoon – met eigen behoeften, belangen, waarden, wensen en idealen – te manifesteren en tegelijkertijd bij te dragen aan de missie van het bedrijf.

Specificaties

ISBN13:9789089656414
Trefwoorden:welzijn, werk
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:225
Druk:1
Verschijningsdatum:9-3-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Harry Hummels

Prof. Dr. Harry Hummels is hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan de Universiteit van Maastricht. Zijn onderzoek en onderwijs richten zich op de zorgvuldigheid en de verantwoordelijkheid van ondernemingen en beleggers in het omgaan met de belangen van stakeholders. Daarnaast is hij lid van de directie van SNS Asset Management.

Andere boeken door Harry Hummels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wending naar welzijn in werk