Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely

Paperback Nederlands 2022 9789400406186
Voormalig top 100Totaal 85 dagen
Niet leverbaar.
15,-

Samenvatting

Als drie journalisten iets willen doen aan kindslavernij op Afrikaanse cacaoplantages, komen ze er al snel achter dat een aanklacht tegen de grote chocoladeproducten weinig zin heeft. Ze proberen van alles maar uiteindelijk zit er maar één ding op: ze ontwikkelen zelf een chocoladereep. Terwijl de chocoladerebellen naarstig proberen de reep honderd procent slaafvrije te krijgen, koopt een ondernemer het merk en maakt er een internationaal verkoopsucces van.

En zo groeit het journalistieke project uit tot een voor velen inspirerende, sociale onderneming die zich ten doel stelt consumenten bewust te maken van wat ze eten. Zo klein als ze zijn, proberen de Tony’s de complete keten te veranderen, van boon tot reep, in de hoop dat op een goede dag ook de grote producenten hun voorbeeld gaan volgen.

Dit is het onweerstaanbare verhaal van een avontuurlijke onderneming: over het vasthouden aan idealen, ook al is de werkelijkheid nog zo weerbarstig, Een waargebeurd verhaal dat smelt op de tong en leest als een spannend jongensboek.

Specificaties

ISBN13:9789400406186
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Uitgever:Thomas Rap
Druk:4
Verschijningsdatum:28-9-2022
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (2)

Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely
Annemiek Sierhuis | 30 mei 2018
Wat een dik boek met een dikke verrassing! De start is zonder meer goed. En wat een mooie creatie is dit boek. Het begint met de start van Tony Chocolonely in 2003 tot hoe het bedrijf is gegroeid tot een serieuze marktspeler in de huidige tijd.
Lees verder
Lees Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely
Sjors van Leeuwen | 17 mei 2018
Lees Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely. Een ware rollercoaster op weg naar 100% slaafvrije chocola. Met journalist en schrijver Jeroen Siebelink als volleerd sterke verhalenverteller.
Lees verder

Interviews en artikelen (1)

preview
Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely
Jeroen Siebelink 21 februari 2018 Bij het schrijven van Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony’s Chocolonely kreeg Jeroen Siebelink alle vrijheid en medewerking van bronnen rond Tony’s. Het is een spannend geschreven ondernemersboek, waarbij je aan de hand van de avonturen van de hoofdrolspelers leert hoe het is om een sociale onderneming te leiden.

Over Jeroen Siebelink

Jeroen Siebelink (Dieren, 1968) werkte na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam als financieel redacteur bij uitgeverijen Wolters Kluwer en Reed Elsevier. Sinds 2000 is hij freelance journalist. Hij schrijft voor bladen en kranten als Het Financieele Dagblad, de Volkskrant, NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, Sprout, Esquire, Quote, Controllers Magazine en Communicatie. In het voorjaar van 2017 verschijnt de bedrijfshistorie in romanvorm: 'Het Wereldschokkende en Onweerstaanbaar Lekkere Verhaal van Tony’s Chocolonely'. Ook schrijft hij boeken over voetbal: 'De Lange'. Het verhaal van Dick Nanninga, de biografie 'De Wolf, John', de verhalenbundel 'Voetbalgenen' en 'De Voetbalbelofte. Achter de schermen van de jeugdopleiding'.

Andere boeken door Jeroen Siebelink

Inhoudsopgave

Deel 1: 2003 - 2007
Drie journalisten

Deel 2: 2007 - 2014
De principeloze autoverkoper

Deel 3: 2014 -
Team Tony's

Een persoonlijke noot
Dank
Verantwoording

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely