Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Speeddaten met Plato

Filosofie voor als je het even niet meer ziet zitten

Paperback NL 2019 9789460039805
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Uren zonder succes in een overvolle Ikea. Een minder geslaagd bezoekje aan je schoonouders. Gedumpt worden in een café. Een puber in huis. Iets te veel het feestbeest uithangen… Het leven zit vol situaties waardoor je uit balans kunt raken. Wat kun je op zo'n moment doen om een zenuwinzinking, woede-uitbarsting of huilbui te voorkomen? 

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als Plato, Spinoza of Nietzsche in jouw schoenen stond. Wat zouden zij doen tijdens zo’n dagelijks crisismoment? Hoe zou Kant reageren als zijn geliefde het uitmaakt met een appje? En Aristoteles? Zou die nog een biertje hebben genomen? Is het gras werkelijk groener bij Epicurus? Wat zou die eigenlijk gedaan hebben met een stortvloed aan apocalyptisch breaking news? 

Het aanstekelijke Speeddaten met Plato helpt je om met humor te reageren op alle verrassingen die het leven te bieden heeft. Marie Robert haalde voor dit boek de grote filosofen uit de kast en maakt ze op een onderhoudende en toegankelijke manier tot onze medestanders.

Marie Robert (1985) studeerde filosofie en sociologie aan de Sorbonne. Ze doceert filosofie en Frans aan de universiteit en op een middelbare school.

Specificaties

ISBN13:9789460039805
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:196
Uitgever:Balans, Uitgeverij
Verschijningsdatum:1-4-2019
Hoofdrubriek:Filosofie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Speeddaten met Plato