Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Opleidingsplannen

De ondernemingsraad als krachtige leeromgeving

Paperback Nederlands 2012 9789462150003
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Or leden moeten het or-werk combineren met hun werk, waaraan gaandeweg ook steeds hogere eisen worden gesteld. Meerdere dagen van het werk wegblijven om maatwerktrainingen te volgen, wordt steeds bezwaarlijker. We moeten daar leren waar het nodig is. We moeten leren het or-werk op een slimme manier te leren.

In dit boek wordt leren gezien als onderzoeken, leren, trainen, experimenteren, de kunst afkijken, reflecteren, intervisie. Kortom alle activiteiten die nieuwe inzichten, passende vaardigheden of toe te passen kennis opleveren. Daarbij wordt de theorie van Manon Ruyters over werkend leren en lerend werken gevolgd.

Dit boek verkent de ondernemingsraad als krachtige leeromgeving. In deze zeven hoofdstukken worden uitgebreide praktijkbeschrijvingen gegevens van hoe ondernemingsraden gekozen hebben voor heel verschillende leerinterventies. Daarmee leveren de praktijkbeschrijvingen een staalkaart op van mogelijkheden om van de praktijk te leren.

Het boek sluit af met twee hoofdstukken waarin de auteurs hun visie geven op planmatig leren in de or en de aanpak van een opleidingsplan.

Specificaties

ISBN13:9789462150003
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:63
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:21-9-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Johannes Kooistra

Johannes Kooistra (1970) is al 24 jaar trainer en adviseur voor iedereen die naar invloedrijke medezeggenschap verlangt. Sinds 1 januari 2015 is hij in dienst van het CAOP. Johannes ondersteunt ondernemingsraden bij het scherp beschrijven van hun standpunten en helpt hen bij het overtuigend presenteren van hun standpunten. Groepen hebben daar op verschillende manieren baat bij: een presentatie voorbereiden levert een beter doordachte mening op, presentatievaardigheden vergroten de invloed op een besluit en samen werken aan een presentatie geeft inzicht in hoe de groep samenwerkt. Johannes ontwikkelt regelmatig nieuwe methoden voor effectieve trainingen. En hij schrijft graag over medezeggenschap, o.a. 'Lang leve de ondernemingsraad!', 'De ondernemingsraad als krachtige leeromgeving', 'Gloedvol debatteren voor ondernemingsraden' en 'Veranderjazz'. Johannes heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Johannes Kooistra

Inhoudsopgave

Inleiding een veranderend leerlandschap

1. Verbinding met collega's - Actieonderzoek
2. Persoonlijke ontwikkeling - Praktijklessen
3. Versterken van de verhoudingen - Medezeggenschapsconferentie
4. Groei door reorganisatie - contextgericht leren
5. Grenzeloze samenwerking - Informeel leren
6. Nieuwe medezeggenschap realiseren - Planmatig leren
7. Samen werken aan een alternatieve visie - Strategisch initiatief
8. De ondernemingsraad als krachtige leeromgeving - Onze visie op leren
9. Leren organiseren - opleidingsplannen

Geraadpleegde literatuur

Auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Opleidingsplannen