Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

OR en het politiek primaat

Paperback Nederlands 2013 9789462151031
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Toen in 1995 de Wet op de ondernemingsraden bij de overheid werd ingevoerd, deed het begrip 'politiek primaat' zijn intrede in de medezeggenschap. Sindsdien is het een beladen begrip dat vaak tot verwarring leidt: wat is het nu en wat is de grens?

In dit boek geven de auteurs hun visie op het politiek primaat. Uiteraard is er een juridische benadering van dit fenomeen. Immers de rechtspraak geeft doorgaans een goed beeld van wat er onder dergelijke begrippen wordt verstaan. Uit de jurisprudentie blijkt dat de rechtscolleges in Nederland het niet eens zijn over de reikwijdte van het politiek primaat.

Zolang deze situatie voortduurt, levert het ook kansen op voor de medezeggenschap. Immers dat wat niet 'in beton gegoten is', is nog rekbaar en te beïnvloeden. Daarom wordt aandacht besteed, naast het juridisch kader, aan de politicologische en bestuurskundige invalshoek van het primaat van de politiek. Hiermee wordt ondernemingsraadsleden een beeld gegeven hoe zij er mee om kunnen gaan.

Specificaties

ISBN13:9789462151031
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:98
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:4-6-2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Steven Jellinghaus

Dr.mr. Steven Jellinghaus (1969) is advocaat-partner en register-mediator verbonden aan De Voort Advocaten & Mediators te Tilburg. Aldaar richt zijn praktijk zich op de collectieve aspecten van het arbeidsrecht en het sportrecht. Tevens is hij als universitair docent verbonden aan het departement sociaal recht en sociale politiek van de Universiteit van Tilburg. In 2003 is hij daar gepromoveerd op het onderwerp harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, in het bijzonder na fusie en overname. Hij heeft vele publicaties op zijn naam en verzorgt regelmatig post-academisch onderwijs.

Andere boeken door Steven Jellinghaus

Inhoudsopgave

1. Voorwoord/ algemene inleiding
2. Het juridisch kader van het primaat van de politiek
3. Het primaat van de politiek in de praktijk
4. Politicologisch perspectief op het primaat van de politiek
5. Bestuurskundig perspectief op het primaat van de politiek
6. Uitleiding

Literatuuroverzicht
Bijlage extract wetteksten
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        OR en het politiek primaat