Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bevroren grasland

en 74 andere verhalen uit de rechtbank

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789462250819
Direct te downloaden

Samenvatting

Geharde, maar eenzame misdadigers, onverbeterlijke junkies met de beste bedoelingen, verdrietige partners, verwarde bankovervallers en frauderende uitkeringstrekkers met spijt. Het zijn de criminelen van alle dag. En verslaggever Rob Zijlstra ziet ze dag in, dag uit aan zich voorbij trekken in zittingszaal 14 van de rechtbank in Groningen. Het gaat over moord en doodslag, over ontucht en mannen met kinderporno op hun computers, over dronkenmansgeweld op straat en in het café, over kleine diefstallen, verborgen hennepkwekerijen en geraffineerde oplichting.

De waargebeurde verhalen van Zijlstra zijn het traditionele rechtbankverslag ver voorbij. Hij heeft een fijn oog voor detail en menselijk drama. Het resultaat: puntgave petites histoires over het criminele leven in het noorden van Nederland. Neem het titelverhaal waarin boer Harm die met zijn bevroren grasland en een mestoverschot wordt beboet door agent Bulder. Boer Harm gaat de agent met een mestvork te lijf waarna de politieman zich genoodzaakt voelt zijn dienstwapen te trekken. En dan loopt het volledig uit de hand. Het verhaal is typerend voor de aanpak van Zijlstra: even veel interesse in dader als slachtoffer, vol mededogen en met humor verteld.

Zijlstra is wars van populisme, hij maakt abstracte juridische begrippen inzichtelijk en geeft en passant een verhelderende kijk op de dilemmas van de moderne rechtspraak.

'Bevroren grasland' bevat 75 verhalen die tussen 2009 en 2013 verschenen in Dagblad van het Noorden en op het populaire weblog van de auteur: zittingszaal14.nl. In de krant is Zijlstra een van de meest gelezen columnisten. De verhalen werden speciaal voor deze uitgave herschreven.

Rob Zijlstra werkt sinds 1987 als verslaggever voor Dagblad van het Noorden en is sinds 2004 rechtbankverslaggever in Groningen.

- NRC Handelsblad over zittingszaal14.nl: 'Spannend, goed geschreven en onthutsend...'
- De Groninger Gezinsbode: 'Doe maar gewoon, anders schrijft Rob over je. En dat moet je niet willen.'

Specificaties

ISBN13:9789462250819
Trefwoorden:rechtspraak
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Fosfor
Druk:1
Verschijningsdatum:20-8-2013
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rob Zijlstra

Rob Zijlstra is sinds 2004 rechtbankverslaggever voor Dagblad van het Noorden. Zittingszaal 14 is een heruitgave van de eerste bundeling van zijn beste verhalen.

Andere boeken door Rob Zijlstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bevroren grasland