Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

John Williams

photographer and historian

Gebonden EN 2017 9789462262447
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit is de eerste internationale monografie met het werk van John Williams (Sydney 1933 - 2016 Hobart), een fotograaf wiens werk, buiten Australië, nog onontdekt is. Williams werd geïnspireerd door het bezoeken van de beroemde tentoonstelling "The Family of Man" in Sydney, 1959. Hij ontwikkelde zich vanaf het begin als straat fotograaf in de meest strikte betekenis van het woord. Hij liep willekeurig door straten en plaats en wachtte tot het juiste moment om op de ontspanknop te drukken van zijn goed voorbereidde camera. Naast zijn grote hoeveelheid werk dat hij maakte als fotograaf, en waarvan de hoogtepunten in dit boek staan, begon hij een van de eerste fotogaleriën in Australië en was hij het eerste hoofd fotografie op de Sydney College of the Arts waar hij ook de legendarische leraar was die de volgende generatie Australische fotografen opleidde.

Eind jaren '80 van de vorige eeuw bestudeerde hij de cultureel historische waarde van fotografie. Zijn academische graad behaald hij met een studie naar de invloed van de Duitse avant-garde op Australische kunst in de jaren '20, waarbij een publicatie het licht zag. Vervolgens verschenen er nog diverse historische publicaties van zijn hand en ook een bescheiden monografie met zijn fotografie.

Dit boek is het eerbetoon aan John Williams en vormt tegelijkertijd een presentatie van zijn fotografie aan een internationaal publiek. John Williams behoort tot de beste Australische straatfotografen.

Specificaties

ISBN13:9789462262447
Taal:EN
Bindwijze:gebonden
Uitgever:Lecturis
Verschijningsdatum:19-12-2017
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        John Williams