Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De omgekeerde grip

Presteren op basis van vertrouwen en commitment

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789462720671
Direct te downloaden

Samenvatting

Het werk speelt zich steeds meer buiten het blikveld van de leidinggevende af en is specialistisch. Jij bent eindverantwoordelijk maar de professionals moeten het doen. Wat doe je als de prestaties achterblijven? Ingrijpen of zelf op laten lossen? Doorpakken of de koers bijstellen? Strakker controleren of juist meer ruimte bieden?

Senior manager Ben wordt in deze businessroman geconfronteerd met de plotselinge uitval van één van zijn managers. Juist op het moment dat er een vernietigend intern rapport over deze afdeling verschijnt. Ben besluit daarom het team tijdelijk zelf aan te sturen. Tot zijn ergernis blijven de resultaten uit. Hoe kan het dat zijn beproefde aanpak hier niet werkt? Waarom komt het team tegen hem in opstand terwijl hij juist probeert te helpen?

In een pakkend verhaal maak je kennis met 'Commitment Based Management'. Een praktische en effectieve methode om de performance van professionals en teams in een snel veranderende organisatie te verbeteren. Ontdek én ervaar hoe je grip houdt door vertrouwen te geven en commitment te vragen. De omgekeerde grip zal je visie op leiderschap ingrijpend veranderen.

'Met dit boek voegt Arnoud Vermei het woord bij de daad. Op zijn geheel eigen wijze heeft hij opgeschreven wat ik hem nu ruim 20 jaar in de praktijk zie waarmaken: presteren op basis van commitment en vertrouwen. Een belangrijk boek voor leiders en professionals op elk niveau in de organisatie. Lees het.' - Bert Ferwerda, Chief Human Resources Officer KPMG

'De omgekeerde grip is een helder geschreven en overtuigend boek. Het verhaal is zo geloofwaardig dat je er als manager het liefst vandaag nog mee aan de slag gaat.' - Mirelle Pennings, Directeur Grootbedrijf Rabobank

Specificaties

ISBN13:9789462720671
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:162
Druk:1
Verschijningsdatum:29-3-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

De omgekeerde grip - Presteren op basis van vertrouwen en commitment
Paul Schollaardt | 19 augustus 2016
De omgekeerde grip gaat over leidinggeven aan professionals op basis van vertrouwen en commitment. Het zet deze aanpak tegenover een directieve leidinggevende stijl. Aan de hand van een businesscase bij een groot petrochemisch bedrijf wordt geïllustreerd wat de effecten van deze stijlen zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
10 stemmen
10
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - De omgekeerde grip - Presteren op basis van vertrouwen en commitment
Arnoud Vermei 30 maart 2016 Wanneer vroeg iemand je voor het laatst of hij op je commitment kon rekenen? En stel je de vraag als leidinggevende zelf ook wel eens? En hoe liep dit af? Vragen die aan de orde komen in De omgekeerde grip. Een preview.

Over Arnoud Vermei

Arnoud Vermei is oprichter van WEB Performance, een adviesbureau dat zich al meer dan 20 jaar richt op duurzame prestatieverbetering op organisatieniveau. Als bestuurslid van de International Society for Performance Improvement (ISPI) promoot hij het gedachtegoed van Human Performance Technology (HPT) in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Arnoud publiceerde verschillende artikelen in Performance Improvement, het toonaangevende blad op het gebied van HPT en wordt regelmatig gevraagd als spreker op internationale conferenties. Hij is een bevlogen sportman, voormalig triatleet en inmiddels verslingerd aan golf.

Andere boeken door Arnoud Vermei

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De omgekeerde grip