Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789462909007. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.

Goederenrecht

Paperback Nederlands 2024 9789462128989
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑08‑2024

Samenvatting

Dit boek behandelt op leesbare en toegankelijke wijze de belangrijkste leerstukken van het goederenrecht, inclusief het pand- en hypotheekrecht, het verhaalsrecht en het faillissementsrecht.

Het belang van deze rechtsgebieden voor organisaties en de particuliere consument wordt aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt. Voorbeelden komen aan bod over gemeente Amsterdam, Kadaster, Centraal Bureau voor de Statistiek, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, ANWB, Rijksoverheid, Koninklijk Huis, MyWheels, Greenweels, gemeente Eindhoven en PSV, MKB Servicedesk, Rechtbank Gelderland, Rechtbank Amsterdam, Febo Arnhem en Schoenenreus. Voor veel praktijkvoorbeelden zijn landelijke en regionale kranten, zoals de Volkskrant, het Financieel Dagblad, de Staatscourant, het Eindhovens Dagblad, websites van organisaties en vakbladen gebruikt.

De theorie wordt uitgelegd door middel van veel schema’s. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting en een opsomming van de belangrijkste wetsartikelen van dat hoofdstuk. Voor het oefenen van de theorie zijn in ieder hoofdstuk veel kennisvragen, open vragen en meerkeuzevragen opgenomen. Bij de meerkeuzevragen zijn de paragrafen toegevoegd waardoor het antwoord op de vraag door de verwijzing naar de juiste paragraaf, makkelijker kan worden gevonden.

Specificaties

ISBN13:9789462128989
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:4
Verschijningsdatum:15-8-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over Robert Westra

Mr. Robert Westra is als senior docent actief voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bovendien is hij voor deze Hogeschool begeleider van internationale import en exportprojecten die zijn gericht op het Verre Oosten en Latijns Amerika. Hij heeft meerdere juridische boeken geschreven en is lid van docententeams verander- en kwaliteitsmanagement.

Andere boeken door Robert Westra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goederenrecht